Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Vali Tanılır Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nu Ziyaret Etti
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Vali Tanılır Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nu Ziyaret Etti (Okunma sayısı 1021 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Vali Tanılır Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nu Ziyaret Etti
«
:
Ocak 16, 2010, 01:29:35 ÖS »
Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, engelli çocuklar için eğitim veren okullara devletin büyük önem verdiğini belirterek, "Hükümetin çıkardığı özürlüler yasası ile engelli vatandaşlarımız topluma kazandırıldı" dedi.
Vali Tanılır, Ertuğrul Gazi Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek engelli öğrencilerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Öğrencilere yakından ilgi gösteren Vali Tanılır, tek tek masaları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti. Okulda da incelemelerde bulunan Tanılır, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alırken, engelli okullarının büyük önem taşıdığını ifade etti.
Konuya büyük ciddiyetle yaklaştıklarını belirten Tanılır, devletin de tüm imkanlarının son kuruşuna kadar bu okullarda değerlendirildiğini söyledi. Hayırsever vatandaşların da engelli okullara büyük desteklerde bulunduğunu dile getiren Tanılır şunları söyledi:
"Burası özel nitelikleri olan bir okul. Dolayısıyla bu nitelikleri taşıyan okullara ve toplum kesimine devletimiz çok önem veriyor. Bildiğiniz gibi hükümetin de çıkardığı özürlüler yasası ile bu insanlarımıza çok büyük imkanlar sağlandı, özürlülerimiz göz önüne çıktı. Daha önceden de özürlülerimiz vardı ama toplumdan uzak kalırlardı. Bu nedenle bu yasa özürlülerimizi topluma kazandırdı. Biz de valilik olarak bu okullara büyük önem veriyoruz, öğrencilerimizle birlikte olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Devletimizin verdiğ imkanları son kuruşuna kadar kullanım bu okulların iyileştirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz."
Özellikle kırsal kesimde yaşayan engelli ailelerine de seslenen Vali Tanılır, bu gençlerin topluma ve ülkeye kazandırılması gerektiğine işaret etti. Tanılır, "Engellilerimizden asla utanmamak lazım. Onların engellerinden dolayı bizim onlara karşı olan sevgimizde bir azalma asla söz konusu olamaz. Onları dışarı çıkarmamak, sosyal yaşamdan uzak tutmak çok büyük bir haksızlık. Bu konuda şunu da belirtmekte fayda var. Her yıl ülkemizde 4 bin özürlü ailesine 20 milyon TL kaynak ayrılarak evde bakım hizmeti yapılıyor. Özürlülerin toplum içinde olması, üretken olması, memleketine faydalı bireyler olması için devletimiz elinden geleni yapıyor, tüm imkanlarını seferber ediyor. Bu nedenle ailelerimizde kesinlikle çocuklarından utanmamalı ve onları sosyal yaşama kazandırmalılar" diye konuştu.
Vali Tanılır'ın eşi Ezgi Tanılır, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, İl Sağlık Müdürü Dr. Reha Hüdayioğlu ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yaşar Akçakoyun'un da katıldığı ziyarette okul idarecileri yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.
haber46.com
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız