*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği'nden Açıklama  (Okunma sayısı 1185 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği'nden Açıklama
« : Ocak 14, 2010, 01:36:51 ÖS »

Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Adına bir açıklama yapan Lale Dondurmacı engellilerin sorunlarının çözümlenmesi için destek veren herkese teşekkür etti.
Lale Dondurmacı'nın açıklaması şöyle; “Son günlerde basında çıkan haberleri şaşkınlıkla ama bir o kadar keyifle takip etmekteyiz. İlimizde engellilerimizi düşünen onlar için birşeyler yapan ne kadar çok kişi varmış bizim haberimiz yokmuş. Engellinin istihdam, sosyal hayat, sağlık, eğitim gibi birçok konuda sorununu bilmeyen özel eğitim ve bakımdan anlamayan bazıları uzman edasında açıklama yada çıkan haberlere yorum yapma gereği hissediyor. Herkes konuşabilir ama biz sadece konuşmuyoruz bilerek kararlılıkla sorunların çözümü için mücadele ediyoruz etmeyede devam edeceğiz.

Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi ilimizde de özel eğitimde birçok promlem yaşanmış yaşanmayada devam etmektedir. Basında defalarca çıktı birçok inceleme soruşturma yaşandı kötü kokular yayıldıkça yayıldı ama sonuç aynı tas aynı hamam. Peki, kamuoyu ne oluyor bu özel eğitimde bu çocuklarımızın geleceği karartılıyor diye ayağa mı kalktı? Kimsenin umrunda olmadı (birkaç kişi hariç) binanın devir alınması yada belediyenin merkez açıp açmaması önemli değil önemli olan özel eğitimin sağlıklı verilmesi bugüne kadar yapıldımı hayır, varmısınız çocuklarımızın geleceğini kurtarmaya? Dernek olarak 1996’dan beri özel eğitim ve bakımın içindeyiz engelli çocuklarımızın adam gibi eğitim alması için mücadele ettik hizmet veren kurumların binalarının uygunluğuna varıncaya kadar alanda yaşanan sıkıntıları çocuklarımızın ziyan edildiğini dile getirdik.

Birileri kalkmış Milli Piyango Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi diyor bizde konuşan herkese GÜNAYDIN diyoruz. Dernek söz kosu merkezden çıkartılırken nerdeydiniz? Dernek burası atıl vaziyete dönüştü derken nerdeydiniz? Eski başkanlarımızdan Ahmet Demiryürek ve Metin Soysal da konunun takipçisi olup girişimlerde bulunarak bizlere destek olmuşlardır. Birde herzaman destek olan Fikri Demirel’dir.

Milli Piyango Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ilimizdeki engellilerin hizmetine açılsın diye birçok siyasi parti yönetimiyle görüştük açıklamalar yaptık sonuç alamadık. Geçtiğimiz dönem belediye başkanına konuyu 2 defa anlattık bu merkezin devir alınarak ilimizde yaşayan engellilerin kullanımına açılmasını istedik ama olmadı. Sayın Yakup Koçal’da girişimde bulundu SHÇEK‘ten sonuç alınamadı. Tekrardan merkezin tartışılması güzel ama herkesden çok dernek burada sorumluluğunu biliyor ve gereğini yapıyor.

İlimizdeki engellilerin ve ailelerinin birçok sıkıntısı var çözüm için hepbirlikte mücadele etmeliyiz.

Yalova Belediye meclisinde gündeme engellilerin alınması ve kamuoyunda tartışılması sevindirici. Özel eğitim, gündüzlü bakım, rehberlik ve danışmanlık, psikolojik destek, sosyal faaliyet, istihdamla ilgili proje üretme kısacası engelliyle ilgili her türlü hizmeti vermek için bir merkez açılması planlanıyor. Oldukça zor bir iş kelimenin tam anlamıyla taşın değil kayanın altına elini sokmak. Baksanıza böyle bir şeyi telaffuz edince dahi Yalova sallandı. Birileri hizmete, sorunu çözmeye talip oluyor görevlendirdiği kişi sivil toplum başta olmak üzere ilgili kişilerle görüşüp fikirlerini alıyor ve ne yapılması gerektiğini meydana çıkarıyor. Önce Milli Piyango Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine talip olunuyor ama olumsuz cevap alınıyor. Belediyeninde bu merkezi kuracak binası yok ne yapılsın dosya rafamı kaldırılsın bir imkan yakalanıyor takas yoluyla bu işe uygun 2 yıl önce yapılmış bir bina sadece boş bina (işletme değil) belediyeye kazandırılarak engellilere yönelik merkez yapılması için belediye meclisi (AKP, CHP ve DP) oybirliği ile kabul ediyor ve her partinin temsilcisiyle 3 kişilik komisyon kuruluyor. Komisyon şimdi takas nasıl olcak fiyat ne olacak yeni yapılsa maliyeti ne olacak gibi çalışmasını yapıp meclise sunacak takdir meclisindir bunun neresi yanlış. Kalkmış bu işten geçinenler efendim rant var diyor, evet var ve işte yıllardır süren sıkıntılara birileri çıkmış aslanlar gibi dur diyor, engelliye hizmet diyor.

İlimizde engellinin çözüm beklediği o kadar şok sıkıntı varki hangisinden söz edelim engelli bireylerin sıkıntılarını basından birçok defa yansıttık günlerdir susmayanlar neredeydi şimdi ne olduda sesleri çıkıyor artık hakikaten duyarlımı oldular yoksa amaç üzüm yemek değilde bağcıyı dövmekmi.

Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği olarak ilimizdeki engelliyle ilgili Eğitim, İstihdam, Sağlık, Özel Eğitim, Bakım ve Sosyal Yaşam gibi sıkıntıların çözümü için sonuna kadar kararlılıkla mücadele edeceğiz. Yalova halkını gösterdikleri duyarlılıktan dolayı kutlar, Başta Yakup Koçal olmak üzere tüm belediye meclis üyelerini attıkları adımdan dolayı tebrik ederiz.”

Yalovamız