Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Zihinsel engelliler istihdam edilecek
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Zihinsel engelliler istihdam edilecek (Okunma sayısı 3271 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Zihinsel engelliler istihdam edilecek
«
:
Ocak 08, 2010, 12:11:33 ÖS »
16 yaş ve üstü zihinsel engelli bireylerin galoş üreticisi ve aşçı yardımcısı olarak yetiştirilmesine yönelik 2 ayrı proje hazırladıklarını anlatan Alanya Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Gülsel Özçakıl, hazırladıkları projeleri Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu'na gönderdiklerini kaydetti.
Kübra DUMAN
ALANYA Zihinsel Engelliler Derneği, zihinsel engelli bireylerin istihdam edilmesine yönelik bir dizi çalışmalar yürütüyor. 16 yaş ve üstü zihinsel engelli bireylerin galoş üreticisi ve aşçı yardımcısı olarak yetiştirilmesine yönelik 2 ayrı proje hazırladıklarını anlatan Alanya Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Gülsel Özçakıl, hazırladıkları projeleri Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu'na gönderdiklerini kaydetti.
Federasyonun projeleri Türkiye İş Kurumu'na sunduğunu aktaran Özçakıl, Türkiye İş Kurumu'nun Ocak ayı içinde yapacağı toplantıda söz konusu çalışmalardan en az birinin onaylanmasını beklediklerini kaydetti. Her iki projede de yüzde 40'ın üzerinde zihinsel engelli olan vatandaşlara mesleki eğitim verileceğini dile getiren Özçakıl, yasal olarak 50 kişinin üzerinde personeli bulunan işletmelerde yüzde 3 oranında engelli çalıştırması gerektiğini belirtti.
Alanya Kaymakamlığı'nın kendilerine galoş üretim makinesi aldığını söyleyen Özçakıl, eğitim alacak kişilerin dernek binasında oluşturacakları atölye ile birlikte galoş üreteceğini kaydetti. Alanya'da galoş üretimi yapılmadığını belirten Özçakıl, zihinsel engelli bireylerin bu şekilde hem istihdam edileceğini hem de ilçe ekonomisine katkı sağlayacağını aktardı.
Aşçı yardımcılığı alacak zihinsel engellilerin ise çeşitli otel, restoranların mutfaklarında görev alabileceklerini ifade eden Özçakıl, amaçlarının engelli bireylerin istihdamını sağlamaları ve onları sosyal yaşama karıştırmaları olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: Yeni Alanya
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız