*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kimse Yok Mu, bir engelliye daha umut oldu  (Okunma sayısı 1420 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Kimse Yok Mu, bir engelliye daha umut oldu
« : Aralık 21, 2009, 12:06:50 ÖS »

Kimse Yok mu Derneği, Osmaniye'de 20 yıldan bu yana yatağa mahkûm bir hayat süren Hüseyin Gök'e yardım elini uzattı.

Askerden geldikten sonra yakalandığı menenjit hastalığı sonucunda iki ayağını da kaybeden ve 20 yıldan beri sadece sol kolunu kullanabilen Gök'e Kimse Yok mu Derneği tarafından üç tekerlekli engelli aracı aldı.

Samanyolu Televizyonu'nda yayınlanan Kimse Yok mu Programı tarafından daha önce de ziyaret edilen Hüseyin Gök, kardeş aile olarak Serdar Kılıç'ın ailesine teslim edildi. Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği'nin eski başkanı Serdar Kılıç'ın bir deniz kazasında hayatını kaybetmesi yatağa mahkûm yaşayan Hüseyin Gök'ü de derinden sarstı.

Annesi Fatma Gök vefat ettikten sonra yanına yerleşen kardeşi tarafından ihtiyaçları karşılanmaya çalışılan Hüseyin Gök'e Kimse Yokmu Derneği de yardım için harekete geçti.

Kimse Yok mu Derneği gönüllüleri Serdar Kılıç'ın abisi Ali Kılıç ile Ali Karabudak ve Adana Şube Müdürü Adem Sönmez, Hüseyin Gök'ü Mimar Sinan Mahallesi'ndeki evinde ziyaret ederek engelli motosikleti ve çeşitli hediyeler verildi.

Merhum Serdar Kılıç'ın abisini karşısında gören Hüseyin Gök gözyaşlarını tutamadı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gök, "Annemin vefatı üzerine yalnız kaldım. Ben de kardeşimi yanıma çağırarak benimle birlikte kalmasını istedim. Kardeşim bana bakmak için dışarıya gidemiyor. İnşaat işlerinde çalışıyor. Benimle o ilgileniyor." dedi.

Kardeş aile oldukları Serdar Kılıç'ın vefatının kendisini çok etkilediğini kaydeden Gök, onu çok sevdiğini ve kendisine büyük yardımları dokunduğunu söyledi.

20 yıldan bu yana yatağa mahkum yaşamasına rağmen hiçbir zaman isyan etmediğini söyleyen Gök, "Her zaman Cenab-ı Allah'ın bunun mükafatını bana ahrette vereceğini düşünerek yaşadım. Bu motosiklet benim için yeni bir başlangıç oldu. Zira evde yattığım süre içerisinde vücudumun çeşitli yerlerinde yaralar çıkıyordu. Şimdi gezip, etrafı görebileceğim, yatağa bağımlı olmaktan kurtuldum. Bana bu motosikleti temin eden başta Kimse Yok mu Gönüllüleri ile Dernek Yöneticileri ve çalışanlarına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kardeş aile adına Gök'ü ziyaret eden Ali Kılıç ise, "Kardeşim Kimse Yok mu Derneği'ne başvurduktan ve kardeş aile olduktan sonra Hüseyin Gök ile daha yakından ilgilendi ve evinin tamiratı ile diğer ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. 2009 yılında bir deniz kazasında kendisini kaybettik." şeklinde konuştu.

Kimse Yok mu Derneği'nin Osmaniye'deki gönüllülerinden olan Ali Karabudak ise Hüseyin Gök'e sahip çıkmanın haklı gururunu yaşadıklarını kaydederek daha çok sayıda yardıma muhtaç insanlar olduğunu ve hayırseverlerin bu konularda duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

Hüseyin Gök'ün kardeşi Cengiz Gök ise herkesin yarın ne olacağının belli olmadığını belirterek "Her işin bir zorluğu vardır. Fakat o benim ağabeyim, zorlukları görmüyorum. Bakmak zorundayım." dedi.

Zaman