*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ANED kuruluyor  (Okunma sayısı 1404 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
ANED kuruluyor
« : Aralık 16, 2009, 05:16:52 ÖS »

Mersin’in Anamur İlçesi’nde  Anamur Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Anamur Belediye Başkanlığı öncülüğünde kuruluyor. Anamur Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği 16 kurucu üyesi ile birlikte 15 Aralık 2009 Salı günü Belediye Meclisi Çalışma salonunda ilk kuruluş toplantısını yaptı. Dernek kurucular kurulu (Kurucular kurulu şu isimlerden oluşuyor; Ali Atakan Ali Ceren Ahmet Karaltı Abdülmacit Anber Bayram Uğur Hafiz Taştan Hasan Yıldız Hande Dağdelen Özmen Haydar Yüce Hikmet Narcı Latif Özdemir Mithat Ünal Necati Göz Osman Bulut Türkan Kasapoğlu Zümrüt Cömertler) adına açıklama yapan Belediye meclis üyesi Türkan Kasapoğlu; 'Belediye Başkanımız Sayın Mehmet TÜRE engellilerin kendilerine emanet olduğunu seçimden önce ve sonrasında her zaman belirtmişlerdir. Sosyal sorumluluklarımız arasında engelleri kaldırmak da var. Bu amaçla Başkanımız Sayın Mehmet TÜRE'nin teşviki ve belediyemizin öncülüğünde engelli kardeşlerimizi bir araya getirerek, kurulacak dernek vasıtasıyla seslerini daha iyi duyurmalarını ve her tür imkandan daha kolay faydalanmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Anamur Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Anamur'daki tüm engellileri kucaklayacak. Engelli vatandaşlarımızın yanı sıra engelli yakınları, engelli aileleri, engellilere destek olmak isteyen herkesle birlikte hareket edeceğiz. Huzurlarınızda Belediye Başkanım Sayın Mehmet TÜRE'ye teşekkür etmek istiyorum. Kendileri kurulacak olan derneğimiz için eski belediye binasında yer tahsisi etmiştir. Dizaynı halen süren dernek binamızda tv, bilgisayar ve teknik donanımlar da yer alacak, Başkanımız bu konuda da tüm eksiklikler giderilecek sözü verdi. Ayrıca Başkanımız Mehmet TÜRE ile yaptığım görüşmede 'İnşa edilecek olan Anamur Kültür Merkezi'nde de engellilere ait ayrı bir salonun olacağı'ndan bahsetti. Başkanımıza duyarlılığı dolayısıyla tüm engelliler adına tekrar teşekkür ediyorum.' dedi. Ayrıca Başkanımız Mehmet Türe 'kentimizin fiziki yapısının (kaldırım, toplu taşıma, yollar...) engelli vatandaşlarımızın da rahatça kullanabileceği bir yaşanabilirliğe ulaşacağı Anamur için projeler üretileceğini' belirtti. 

'Kendilerine sahil projesinde engellilere ait bölümler olması için teklif de götüreceğiz. Hatta neden bizim de sadece engellilere özel bir plajımız olmasın ki' diyen Kasapoğlu 'Engeller aslında insanların zihninde, biz önce bu engelleri aşacağız, farkedilmeyi sağlayacağız, kimse engelli doğmak yada olmak konusunda bir tercih hakkına sahip değil, ancak engellileri anlayabilmek için de illa engelli olmak gerekmiyor. İnsanlarımızdan bu konuya hassasiyet göstermelerini bekliyoruz.' dedi. Kurucular Kurulu yaptığı açıklamada derneğin genel amaçlarına uygun olarak kuruluş işlemlerini tamamladıktan hemen sonra üyelik kampanyası açacaklarını ve Anamurdaki tüm engellilere ulaşacaklarını belirttiler. Amacı; yardıma muhtaç, hasta, her türden fiziksel, zihinsel, ruhsal, sosyal, işitme ve görme engelliler , kronik hastalık grupları ve farklı ihtiyaç grupları için eğitim, kültür, spor, turizm, sağlık ve sosyal içerikli, kamu yararına yenilikçi ve alternatif projeler üretmek, engelli, fakir, şehit yakınları ve gazi vatandaşları tespit etmek, bunlarla irtibat kurmak, eğitici ve rehabilite edici toplantılar, seminerler, geziler, eğlenceler tertip etmek, yapılabilecek yardımları belirlemek ve bu yardımların temin edilmesini sağlamak için resmi ve özel kişi ve kuruluşlarla irtibata geçmek, yardım toplamak için geceler, yemekler gibi faaliyetler düzenlemek, ayni ve nakdi yardım ve bağış kabul etmek, ihtiyaç sahibi kişilere ayni ve nakdi yardımda bulunmak, tekerlekli sandalye, koltuk değneği gibi medikal cihaz ve aletleri temin edip ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak, maddi ve manevi dayanışmayı sağlamak ,yabancı ülkelerdeki ilgili kurumlarla engellilik sorunlarına çözümler arayan eğitsel,kültürel ve medikal içerikli ortaklaşa projeler üretmek ve uygulamak,araştırmalar yapmak , bilgi ve deneyim alışverişinde bulunmak, toplumsal yaşama entegrasyonu hızlandırarak yaşamın dışına itilen bu “büyük azınlığı” Türkiye’nin kalkınmasına ve dünya standartlarını yakalamasına önemli katkı sağlayacak üretken bir çoğunluğa dönüştürmek, bu grupların sosyal yaşam standartlarını ve yaşam kalitesini yükseltmek, engelilerin eğitim ve rehabilitasyonuyla ilgili projeler üretmek ve yurt içinden yada yurt dışı kaynak ve fonlardan yararlanmak, her tür fiziksel, zihinsel, ruhsal, sosyal,işitme ve görme engelli grubuna hizmet veren eğitim, kültür, sağlık, turizm ve spor altyapısı kurmak, sosyal dönüşüm ve üretime katılım projeleri uygulamak, proje konularında ulusal ve uluslar arası platformlarda araştırmalar yapmak, eğitim ve rehabilitasyon merkezleri kurmak, kültür ve sağlık enstitüleri oluşturmak, tatil kampları kurmak olan ANED Anamur'da kurulmuş olan ilk engelli ve engelli aileleri dayanışma derneği olacak.

Anamur Ekspres