*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Etimesgut'ta sosyal belediyecilik  (Okunma sayısı 1380 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Etimesgut'ta sosyal belediyecilik
« : Aralık 15, 2009, 03:06:57 ÖS »

İlçedeki yoksul aileler ve ihtiyaçları tespit edilerek, her türlü yaşam desteği veriliyor. Engelliler ve bakıma muhtaç aileler için yeni projeler gerçekleştiriliyor.

Geçmiş dönem yönetimince israf edilen belediye kaynakları nedeniyle ekonomik anlamda sıkıntılı bir süreçten geçen Etimesgut Belediyesi, bir yandan borçlarını ödüyor, diğer yandan sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getiriyor. Kurulan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile yardımlar daha koordineli şekilde gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

ÖNCE AİLELER TESPİT EDİLİYOR

İlçedeki gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesinde şeffaf bir yöntem izleniyor. Ailelerin beyanlarının yanı sıra müdürlük personeli ilçeyi adım adım geziyor, ilçenin 'Yoksulluk Haritasını' çıkararak mahalle mahalle hangi ailenin ne tür ihtiyaçları olduğunu belirliyor. Belirlenen ailelerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yine belediye personeli tarafından evlerine kadar ulaştırılıyor.

YARDIMLAR VE REHBERLİK HİZMETİ

Etimesgut Belediyesi, engelli ve bakıma muhtaç ailelere öncelik gösteriyor. Engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlar, evlerinden alınarak sağlık başta olmak üzere tüm ihtiyaçları giderildikten sonra tekrar evlerine bırakılıyor. Belediye bünyesinde kurulan Engelli Hizmet Merkezi ile engellilere her desteğin yanı sıra, kamu kurumlarıyla olan münasebetlerinde rehberlik hizmeti veriliyor. Ayrıca engellilerin sosyalleşmelerine yönelik çeşitli programlar düzenleniyor. Etimesgut Belediyesi bünyesinde kurulan Şefkateli Yardım Merkezi'yle, ihtiyaç sahibi vatandaşların mevsimlik ve kışlık giyim kuşam ihtiyaçları ücretsiz sağlanıyor. Bayramdan önce 1.200 kişinin tepeden tırnağa giydirildiği Şefkateli Yardım Merkezi, yardımlarına devam ediyor.

ONURLU YAŞAM MÜCADELESİNE DESTEK

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, sosyal belediyecilik alanında önemli adımlar attıklarını belirterek, gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ederek, onurlu yaşam mücadelesine destek verdiklerini söyledi. İnsanı, Allah'ın bir emaneti olarak gördüklerini belirten Demirel, yerel yönetim olarak “emanet”e hem sahip çıkmak, hem de hakkıyla hizmet verebilmek için kısıtlı belediye imkanları ile yerel imkanları birleştirerek halkın hizmetine sunmaya gayret ettiklerini ifade etti.
Ankara Haber