*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Özürlü Aracı Dereye Uçtu  (Okunma sayısı 1541 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Özürlü Aracı Dereye Uçtu
« : Aralık 11, 2009, 06:25:28 ÖS »

Dün akşam saatlerinde meydana gelen kazada, ayağından sakat olan sürücü Şaban(45), 34 BE 593 plakalı özürlü aracıyla İluh Deresi’nin üzerindeki köprüden geçerken direksiyon hâkimiyetini kaybederek dereye doğru gitti. Dereye doğru gittiğini fark eden sürücü fren tutmasına rağmen araç kayarak dereye uçtu. Araçta sıkışan şoförü çıkartmak için ilk yardım ekipleri yarım saatten fazla uğraştı. Sıkıştığı arabadan ayağı kırılmış olarak çıkarılan özürlü şoförün ilk müdahalesi iluh deresinin içinde, pislik içinde yapıldı. Kurtarma esnasında yaşanan skandal ise vatandaşların tepkisini çekti. Halat iplerle dereden çıkarılmak istenen sürücü acılar içerisinde inlerken çıkarılınca vatandaşların hayretli bakışları arasında düşme tehlikesi geçirdi. Yaklaşık bir saat süren uğraş sonrasında özürlü kazazede ambulansla Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Özürlü kazazedeyi kurtarırken görevlilerin müdahalede yetersiz ve ilgisiz kalmalarına vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlardan Aydın A.(30)  “Bir kedi için onlarca araba seferber olurken, burada acılar içinde kıvranan bir insana yardım edilmeyerek bir kedi kadar değer verilmiyor. Burada bulunan vatandaşların yardımıyla şoför çıkarıldı. Görevli bir Allahın kulu dereye inip de yardım edeyim demedi.” dedi.

Birçok kez benzeri kazaların olduğunu, mahalledeki çocukların defalarca dereye düşerek ölüm tehlikesi geçirdiğini söyleyen mahalle sakinleri, yetkililerin bu tehlikeli durumu göz önünde bulundurarak, İluh Deresi’ne kalıcı ve kesin bir çözüm bulmalarını istedi.

Medya73.com