*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bu olumsuzluğa 'Engel' olun  (Okunma sayısı 1471 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Bu olumsuzluğa 'Engel' olun
« : Aralık 10, 2009, 12:16:35 ÖS »

Atatürk Anıtına elinde “Acil satılık Böbrek ve Protez kol” yazılı kâğıtla gelen 40 yaşlarındaki Ercan Bozdağ, kriz nedeniyle çalıştığı fabrikadan çıkartıldıktan sonra bunalıma girdiğini ve kendini bu duruma düşürenleri engelliler gününde Ataya şikâyete geldiğini ifade etti.
Sabahları çocuğuna harçlık veremediği için erken çıktığını, kirayı dahi ödeyemediğini anlatan Ercan Bozdağ “Türkiye’de Anayasa hak olarak 50 bin engellinin çalıştırılması gerekirken, ancak 10 bininin çalıştırılmalarını savcılarımıza, hâkimlerimize şikâyet ediyorum. Onları cezalandırsınlar. Ben bir baba olarak harçlık vermemek için evden erken çıkıyorum. Dünya özgürlüler günü olduğu için protez kolumu ve böbreğimi ne kadar olursa olsun satıyorum. Hiç istemediğim bir şey çünkü bu kolumla ben iş yapıyorum.
Ben bir insanım, babayım, kiracıyım, harçlık veremiyorum, kiramı veremiyorum. Biz engelli olduğumuzu biliyoruz kimsenin bize hatırlatmasına gerek yok. Kimse bize acımasın. Bizi kullanmasınlar. Onların bilmediği bir şey vardır mutlaka bir gün hesap sorulacaktır ulu önder Atatürk’ün huzurunda şikayet ediyorum” şeklinde tepki gösterdi.
İskenderun Haber