Her türlü kötü kokuya son
· Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları için; yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın.
· Ellerdeki soğan ve sarımsak kokularını giderebilmek için yapılacak en iyi şey, haşlanmış patatesle ovmaktır.
· Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Sonra bolca durulayın.
· Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize sinmediğini göreceksiniz.
· Ağız kokusu için kahve çekirdeği çiğneyin.
· Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıkların kötü kokusunu gidermek için içine bir parça kesme şeker koyun
· Boya kokusunu gidermek için: İki büyük baş soğanı soyup ikiye bölün suyun içine atın bunu da kokulu odaya koyun.
· Balıklı tava kokusu: Tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın.
· Ampulün üzerine biraz parfümünüzden sıkınız yakıldığında mis gibi kokar odanız.
· Mutfağınıza sinmiş kızartma kokusunu yok etmek için: Izgaranın üzerine defne yaprağı, ada çayı yaprağı ve kekik yaprağı koyun.
· Buzdolabınızdaki kokuları gidermenin en iyi yolu bir kaba biraz süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirmektir.