Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Pelin Baykan Konuşan Ellerle Matematik Projesi ile Engelleri Kaldırıyor
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Pelin Baykan Konuşan Ellerle Matematik Projesi ile Engelleri Kaldırıyor (Okunma sayısı 1467 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Mayıs 28, 2017, 03:05:53 ÖÖ »
Üniversitede matematik okurken bir anda kendini işitme engellilerin dünyasında bulan Pelin Baykan, Konuşan Ellerle Matematik adlı projeyi başlattı.
Pelin Baykan, işitme engellileri matematikle buluşturuyor. 23 yaşındaki Baykan, Konuşan Ellerle Matematik adlı projesiyle işitme engellilere internet üzerinden matematik dersi veriyor. Projenin sloganı “Matematiği sevmeyen kimse kalmasın!” Tamamen gönüllülük esasına dayalı olan proje KPSS hazırlığıyla başladı. Eylül’de canlı dersler, 2018’de ise diğer alanlarda dersler verilmeye başlanacak.
İstanbul Üniversitesi Matematik bölümü mezunu Pelin Baykan, Konuşan Ellerle Matematik projesine nasıl başladığını ve neler yaptığını Aydınlık’a anlattı: Taksim-Hacıosman metrosu, İstanbul Üniversitesi’nde okuyanların en çok kullandığı metro hatlarından biridir. Bu hatta gide gele işitme engellileri ve aralarındaki ilişkiyi görüyordum. Böylece bende öğrenme isteği başladı. Eğitmenlerinin de işitme engelli olduğu bir kurs buldum. Oraya gitmeye başladım ve hocam Serdar ile arkadaş oldum. Zamanla Serdar sayesinde pek çok işitme engelli arkadaşım oldu. Doğuştan engelli bir arkadaşım vardı, adı Cem. YGS-LYS’ye hazırlanmak için benden matematik konusunda yardım istedi. Ben ona matematik öğretirken o bana işaret dilini öğretmeye devam etti. İlk dersin sonunda işaret dili ile ders anlatmak çok güzel duyguymuş diye yazarak Facebook’a bir fotoğraf koydum. İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği’nden bir arkadaşımız fotoğrafın altına işitme engelliler, ‘Engelli KPSS-Matematik sınavında çok zorlanıyorlarmış’ diye yazdı. Ben de araştırıp onlarla iletişime geçtim.
81 İLDEN MESAJ ALDI
Pelin Baykan’ın işitme engellilerin dünyasına sayılarla yolculuğu böylece başlamış. Baykan, Engelli KPSS Matematik’te adıyla engellilere yardımcı olmak istediğini belirten bir tanıtım videosu çekmiş. Video öyle yayılmış ki, 81 ilden mesaj almış. Baykan, “Bu kadar ilgi çekmesini beklemiyordum. 20’li yaşlarda toplama-çıkarma işlemini yapamadığını söyleyenler vardı. Böylece en baştan başlama kararı aldım ve projeyi yazdım, internet üzerinden başladım” dedi.
Proje Eylül ayında canlı derslerle, 2018 yılından sonra da diğer ana bilim dallarında derslerle devam edecek. Baykan, “Bu insanlar ilkokuldan itibaren eğitimini alacak, TEOG’a girecek, Anadolu lisesini kazanacak. Onların kaybolmaması için duyarlı, duyan toplum çok önemli. Türkiye’de 3 milyon işitme engelli var; onlar her şeyi değiştirebilir. Hiçbir zaman umudu kaybetmemek gerek. Tüm işitme engellilere sesleniyorum; kendinize güvenin, her şeyi yapabilirsiniz. Güvenirseniz inanırsınız, inanırsanız seversiniz, severseniz başarırsınız” diye konuştu.
18.05.2017 - Aydınlık
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız