Bedensel Engelli Sanatçıların Tablolarından Oluşan Takvim

2017'nin ilk 'Çengelli İğne' köşesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da bedensel engelli sanatçıların tablolarından oluşan takvime yer veriyoruz. Dudaklarıyla ya da ayaklarıyla fırça tutarak resim yapan sanatçılar hepimize örnek olmalı. İşte Almanya'da satışa çıkan ve engel tanımayan ressamların tablolarından oluşan 2017 takviminden yapraklar...
Amerikalı ressam Lynda C. Hamilton, fırçayı dudaklarıyla tutarak resim yapıyor. Hayattan hiç kopmayan ve resim yaparak tutunan Hamilton, renkleri çok seviyor. Çiçekler, rengarenk palyoçolar yapmaktan keyif alıyor.
1941 yılında İspanya Cordoba'da doğan Cristobal M. Toledo, doğduğundan beri engelli. Fırçayı ağzıyla tutarak resimler yapan Toledo, ilkokuldan beri resim çiziyor. Edebiyata büyük merakı olan Christobal Toledo'nun birkaç şiir kitabı da var.
1961'de doğan Natalina Marcantoni 11 aylıkken geçirdiği çocuk felci yüzünden tekerlekli sandalyeye bağımlı. Önceleri seramik boyayan Natilana daha sonra dudaklarıyla tablolar yapmaya başlamış. Pek çok sergiye de ev sahipliği yapan Natalina renkleri kullanmayı çok seviyor.
Alman ressam Thomas Kahlau, 15 yaşında yüzerken bir kaza geçirmiş. Bu yüzden hem kolları hem de bacakları yok. Resme tutkuyla bağlı olan Thomas Kahlau, fırçayı ağzıyla tutuyor.
Mariusz Maczka 1973 yılında doğdu. Polonyalı ressam 15 yaşında çok büyük bir kaza geçirdi ve boyundan aşağı felç oldu. 1993’de yani 20 yaşındayken resim yapmaya başladı.
Hollandalı ressam Stanislaw Kmiecik‘in doğuştan kolları yok. Ama o normal hayatını sürdürüyor. Evli ve bir çocuk babası. Resmetmeyi en çok sevdiği konu ise doğa.
Doğuştan kolları olmayan Alman Antje Kratz, fırçayı ayaklarıyla tutarak resim yapıyor. Hem çok iyi bir ressam, hem de başarılı bir sporcu. Kratz, bale ve jimnastik yapıyor. Yazan / Yavuz Kocaömer
03.01.2017 – PostaAnahtar Kelimeler : ağlatanlara ğla yürekli çocuk umudunu kıranlara bu gönül özler Unut diyordunya UNUTTUM İŞTE Ve ışık saçsaydım yeryüzüne Hayat verseydim insanlara Günün başında