Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
Mozaik
»
Mozaik
»
Ellerini Kullanamayan Ressam Narin Işık Resimlerini Ağzıyla Yapıyor
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Ellerini Kullanamayan Ressam Narin Işık Resimlerini Ağzıyla Yapıyor (Okunma sayısı 1416 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Ellerini Kullanamayan Ressam Narin Işık Resimlerini Ağzıyla Yapıyor
«
:
Nisan 16, 2016, 10:12:54 ÖÖ »
Ellerini Kullanamayan Ressam Narin Işık Resimlerini Ağzıyla Yapıyor
Yozgat'ta, bedensel engelli Narin Işık (51), ağzı ile yaptıkları yağlı boya tabloları sergiliyor.
Yozgat'ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yozgat İl Müdürlüğüne ait Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde kalan Narin Işık, kollarını kullanamadığı için ağzında tuttuğu fırçayla resim yapıyor. 3 yaşında geçirdiği çocuk felci hastalığı ile tekerlekli sandalyeye mahkum olan Işık, 44 yaşında da kollarını kullanamaz hale geldi. İç dünyasını ve hayallerini ağzı ile yağlı boya ile resme döken Narin Işık, yaşama sevinci ile çevresindeki insanlara da örnek oluyor.
Usta ressamlara taş çıkartan engelli kadın Işık, kara kalem çalışması ile başladığı resim sevgisini yağlı boyaya dönüştürdüğünü söyledi. Bugüne kadar ağzı ile 434 adet yağlı boya tablo yatığını ifade eden Işık,"2007 yılında kollarımı kaybettim buna rağmen hayattan hiç bir zaman yılmadım. Ben şuanda bedensel bitkinim sadece ağzım ve kafamla hareket ediyorum. 7 yıldır sergi açıyorum. İnsanlara örnek olmak istiyorum. Benim gibi insanları sağlıklı insanların görmesini istiyorum. Televizyondan gördüğüm kadarıyla insanlar boşa kavga içindeler. Birbirlerine destek olmalı Dünyada barış, sevgi olmalı. İnsan insanı parçalamamalı. Ben bu mücadeleyi veriyorsam sağlıklı insanlar bunu takdir etmeli" dedi.
7 yıldır yağlı boya çalışmasını yaptığını ve bu zamana kadar toplam 434 adet yağlı boya resim yaptığını ifade eden Işık "Ellerimi hiç kullanamıyorum ağzımla resim yapıyorum. Ağız ile resim yapması çok zor ama buna rağmen severek çalışıyor ve yapıyorum. Resim yapmayı çok seviyorum. O resim benim bir kalbimdir" diye konuştu.
08.04.2016 - İHA
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
Mozaik
»
Mozaik
»
Ellerini Kullanamayan Ressam Narin Işık Resimlerini Ağzıyla Yapıyor