Amasya’da Koçak Çifti Yardım Bekliyor

Hayırseverlerden yardım bekliyorlar Amasya'da yaşayan 3 çocuklu Koçak çifti, sağlık problemleri sebebiyle kalamadıkları kerpiç evlerinin duvarlarının sağlıklı bir ortama dönüştürülmesini istiyor.
Geçirdiği iş kazası ve sonrasında kanser ile böbrek hastalıklarından dolayı yüzde 94 bedensel engelli durumuna düşüp malulen emekli olan Mehmet Koçak (45). bir sure önce belediye görevlileri tarafından tabam, çatısı ve cam çerçeveleri yenilenen merkez Beyazıtpaşa Mahallesindeki boş halde bulunan iki katlı kerpiç evlerinin duvarlan run da elden geçirilmesini istedi.
Doktorların sürekli enfeksiyon kapan kocası için hijyenik bir ortamda yaşaması gerektiğini tavsiye etmeleri üzerine yaklaşık 2 yıldır aylık 600 lira kirayla bir apartman dairesine taşındıklarını, eşine baktığı için devletten aldığı bakım ücretinin de kiraya gitmesinden dolayı biri 22 yaşında üniversitede okuyan, diğerleri 7 ile 4 yaşındaki 3 oğlunun ve evin masraflarını aldıkları emekli maaşından karşılayamadığım belirten anne Gülbeyaz Koçak, çevredeki vatandaşların desteğiyle hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarım söyledi Tek isteklerinin kerpiç evlerinin yenilenmesini olduğunu vurgulayan kalp hastası 42 yaşındaki Koçak. "Belinde boydan boya iki tane platin olan eşimin hastalıklara karşı vücut direnci kal madiği için doktorlar sağlıklı bir ortamda yaşamasını söylediler. Eşimin kaptığı enfeksiyondan dolayı defalarca hastanelerde yattık. Başkalarının yardımıyla ayakta durmaya çalışıyoruz. Yetkililer, hayırseverler bizim evimizi yeniden yapılmasına destek olsunlar" dedi.
“Bir Baba Olarak Eziklik Duyuyorum”
"Ben bir baba olarak eziklik duyuyorum Öç tane çocuğa karşı sorumluluğumu biliyorum ama rahatsızlığımdan dolayı yapamıyorum” diyen baba Mehmet Koçak, kiradan kurtulup ellerine kalacak parayı; sağlık giderlerine ve dilediği çoğu şeyi alamadığı çocuklarına harcamak istiyor.
Kaynak: İHA
29.06.2015Anahtar Kelimeler : AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI SOSYAL ÇALIŞMACI ŞANLIURFA TÜM İLÇELER Taşra DÜNYA AHiRET UÇAGI UÇUS PROGRAMI KAPTAN PILOT: Azrail HAREKET YERI: Dünya