Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli İstihdamında Önemli Çalışmalar Var!
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engelli İstihdamında Önemli Çalışmalar Var! (Okunma sayısı 738 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Ocak 12, 2015, 04:40:27 ÖS »
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü “Engellilerin Toplumsal Entegrasyonun Geliştirilmesi” projesi kapsamında Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Geliştirme Eğitim Programı düzenledi.
Kopenhag siyasi kriterlerini karşılamaya yönelik olarak AB katılım öncesi yardım aracı kapsamında düzenlenen 12 ve 13 Ocak tarihlerinde iki gün sürecek eğitim programı Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezinde start aldı. Düzenlenen eğitim programına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ve çeşitli engelli dernekleri ile birlikte Sakarya ve Düzce illerinden katılım sağlandı.
16 İLDE DÜZENLENECEK
STK geliştirme eğitim programı kapsamında Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi, sivil katılım ve önemi, savunuculuk ve lobi faaliyetleri, iletişim yöntemleri, Avrupa Birliği Fonları ve yararlanma koşulları konularında bilgiler verildi. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri arasındaki diyaloğu geliştirmek ve sivil toplum örgütlerine Türkiye’de engelli politikasına bilgi, deneyim, görüş ve önerilerini yansıtma konusunda kapasite gelişimi sağlamak üzere 16 ilde bölgesel nitelikte sivil toplum eğitimleri düzenlemeyi amaçlıyor.
ENGELLİLER İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ
Etkinlikte konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, “Toplumumuzun önemli kesimini oluşturan ve bizimle birlikte yaşama sevincini hep birlikte yaşayalım isteyen kardeşlerimiz için yapılan bu programın ilimizde düzenlenmiş olması mutluluk duyuyoruz. Toplumun refahı için her alanda yeterli çalışmanın bulunması gerekiyor. Devletimiz engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kurumsal hizmet veriyor. Bu anlamda Kocaeli, Düzce ve Sakarya bölgesinde devletimiz birçok çalışmayı hizmete sunuyor. Bu alanda çok önemli sayılarda rehabilitasyon ve bakım merkezleri hizmete açıldı” şeklinde konuştu.
ENGELLİ İSTİHDAMINDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILIYOR
Konuşmasında engelliklere yönelik istihdam sağlandığına vurgu yapan Yümnü, “Engelliler için yapılan çalışmalara yerel yönetimlerin desteği de çok fazla. Ticaret odaları olsun sanayi odaları olsun ellerinden geldiğince destek veriyorlar. Tamamen engellilerin çalıştığı ve hem topluma katılmak anlamında hem de üretme ve katma değer anlamında çalışma alanında çalışan kardeşlerimiz var. Bizimköy Projesi ve Gülenyüzler Projesi gibi daha birçok projede çalışan kardeşlerimiz var. Bu engelli istihdamında büyük bir adım. Kardeşlerimiz hem topluma katkıda bulunup hem de kendi ihtiyaçlarını karşılamış oluyorlar. Yine bu konuda devlet kontenjanlarında yüzde 3’lük kontenjanların doldurulması gibi büyük adımlar var” dedi.
12.01.2015 - Özgür Kocaeli
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»