Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
MS Hastası Eşine Bakmak İçin İşini Bıraktı Borca Battı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: MS Hastası Eşine Bakmak İçin İşini Bıraktı Borca Battı (Okunma sayısı 746 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Ocak 12, 2015, 04:34:15 ÖS »
Yakalandığı Multipl Skleroz (MS) hastalığı sonrası yatağa mahkum olan eşine bakmak için işini bırakan 38 yaşındaki Hamdi Tosun borç batağına düştü. Tüm vaktini eşine hizmetle geçiren Tosun, devletin verdiği 770 liralık bakım maaşıyla geçinmeye çalışıyor.
Tüm yaşadıklarına rağmen Hamdi ve Aynur Tosun çifti, her şeyin Allah'tan geldiğini, şikayetçi olmadıklarını, ancak yardım eli beklediklerini söylüyor. Aynur Tosun, "Eşimden çok memnunum, devletimiz de bize el uzatsa her şey daha güzel olacak. Bu bizim sınavımız, bize yardım ederlerse sınavımızı daha başarılı bir şekilde geçeriz. Sınavcı bir şekilde geçmeye yine de çalışıyoruz." dedi.
Eski halı tamircisi Hamdi Tosun ile Aynur Tosun, 2000 yılında evlendi. 2009 yılında 'MS' teşhisi konulan Aynur Tosun, 2012 yılında geçirdiği atakla yatağa mahkum oldu. Belden aşağısı tutmayan Aynur Tosun'a bakmak için işini bırakan Hamdi Tosun, tüm vaktini eşine hizmet etmekle geçiriyor. Evin temizliği, bulaşıkları, soba yakılması, yemek pişirilmesi, eşinin kişisel temizliği ve 13 yaşındaki çocuklarının okula gönderilmesi gibi işlerin tamamını Hamdi Tosun'un üzerinde.
EKMEK BULAMADIĞIMIZ GÜNLERDE MAKARNA VE BULGUR KAYNATIYORUZ
Evin her şeyi ile ilgilendiğini belirten Hamdi Tosun şunları kaydetti: "Yemeği, temizliği, kızım okula gidiyor her şeyle benle ilgileniyorum. Bundan önce çalışıyordum güzel, eski halı tamircisiydim. Gayet güzel çalıyordum. Tercih yaptım, eşimi tercih ettim. Çünkü sonuçta hepimiz insanız. Eşimi asla bırakmayacağım. Çok zor şartlar altında geçiniyoruz ama buna rağmen eşimi bırakmayı hiç düşünmedim, hepimizin başına böyle şeyler gelebilir. Ben bırakırsam benim insanlığım nerede kalır. Hastanenin dışında evdeyiz, ilaç sorunları dışında 24 saat evdeyim. Herkes görüyor, durumumuzu. Komşularımız da yaşadıklarımıza şahit. Bakım parasıyla 770 lira alıyoruz, 300 lira ev kirası veriyoruz. Elektrik, su, kalan 270 lira kalıyor. Kızımın okul masrafları, ekmek parası. Çok zaman ekmek alamıyoruz makarna yemek zorunda kalıyoruz. Eşimin sondası, bezini bile almakta zorlanıyoruz. 350 lira sonda ve bez alıyoruz. İcralar geldi. Doğru düzgün geçinmek istiyoruz. Evim eşime uygun değil, devlete müracaat ettim. Vali beye durumumuzu arz eden dilekçe yazdım, vali bey yardımcısına, yarımcısı da kaymakama göndermiş, onlar da yardımı olumsuz bulmuş. Kimse kapımızı çalmadı. Büyükşehir Belediyesi sadece tekerlekli sandalye verdi, erzak bile vermediler."
DEVLETİMİZ BÜYÜK VE HAYIRSEVERLERİMİZ VAR
Tosun çifti, yaşadıkları zorluklara rağmen başlarına gelenlerden şikayetçi değil. Severek evlendiklerine dikkat çeken Hamdi Tosun, şöyle devam etti: "Devletimiz büyük bir devlet, bizlere sahip çıkmalarını, engellerimizi ortadan kaldırmalarını istiyoruz. Ben, kötü bir şey yapmıyorum kötü bir şey yapıyorsam desinler, çalışmaktan kaçmıyorum, eşime bakma mecburiyetim var. Düzgün bir eve çıkmak. Tekerlekli sandalyeye bindiği zaman odadan odaya geçebiliyor. Bu bize büyük engel. Bensiz bir yere çıkamaz. Hayırseverlerin yardımını bekliyoruz. Eşimin hizmeti farklı bir durum. Kalkması bile kucakta olması gerekiyor. Bazen kaymakamlığa gidiyoruz ilk önümüze konulan şey bakım parası alıyorsunuz. Aldığım bakım parası 770 lira. Aldığımızla bittiği bir yer oluyor. Ev kiram iki ay gecikmeli gidiyorum. Elektriğim kesilecek, ödeyemedim. Faizle ödüyoruz. Bazen ev sahibim bile kızıyor.Severek evlendik, sevgimiz saygımız birbirimize asla yok olmadı. Eşim bu hale düştü diye sevgimiz bitmedi, daha çok kenetlendik. Çok şükür Allah'a. Biz, isyankar değiliz. Her insanın böyle olmasını isteriz, sevgi gerçek sevgi bu durumlarda ortaya çıkıyor. Ben de bırakıp gidebilirdim Allah'a şükür Allah'ın bize bir takdiri, Allah'tan gelen bir şey, şikayetçi değiliz, sadece devletin ve hayırseverlerin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Belki partime bile çalışabilirim, düzgün bir eve çıkarsak. Gidip gelsem 5 lira yol parası vereceğim. İyi bir eve çıkabilirsek, kızım sobayı yakamıyor, sobayı da ben yakıyorum. Her şeyde ben olmak zorundayım. Kaloriferli ev olsaydı rahat çıkabilirdim."
ALLAH EŞİMDEN RAZI OLSUN
İki buçuk yıldır tamamen yatağa mahkum olduğunu anlatan 35 yaşındaki Aynur Tosun ise şunları anlattı: "Daha önce yürüyebiliyordum. Sadece yatıyorum. Eşimden Allah razı olsun bin kere. Beni bırakıp işi olsa bile çıkamıyor. Kendi kendime yetemiyorum, banyomu bile kendisi yaptırıyor. Benim ihtiyaçlarım çok. Engellinin ihtiyacı daha fazla. Çalışamadığı için de borcumuz birikti. Hayırseverlerimiz biliyorum ki var, bize de el uzatırlar. İnşallah yaparlar. Ekmek bulamadığımız zaman oluyor. İki ayda bir koli erzak bir yerlerden geliyor, makarna, bulgur kaynatıyoruz, ekmek yerine geçsin diye. Çok memnunum senden, Devletimiz de bize el uzatsa, Allah tarafından bu bizim sınavımız, bize yardım ederlerse sınavımızı daha başarılı bir şekilde geçeriz. Sınavcı bir şekilde geçmeye yine de çalışıyoruz. İnşallah hayır severlerden bir yardım bekliyoruz." diye konuştu.
12.01.2015 - CİHAN
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız