*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelliler İçin Kur'an Cüzü Hazırladı  (Okunma sayısı 1377 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Görme Engelliler İçin Kur'an Cüzü Hazırladı
« : Ocak 04, 2015, 05:36:14 ÖÖ »
Görme Engelliler İçin Kur'an Cüzü Hazırladı



Görme engelli müezzin Rıdvan Cinkara, Braille alfabesiyle Kur'an okuma cüzü hazırladı.

Hafızlık dalında Türkiye birinciliği bulunan doğuştan görme engelli İsa Divanlı Camisi müezzini Cinkara, uzun süredir Braille alfabesine yönelik çalışmalar yapıyor. Görme engelliler için 2 yıl önce Kur'an-ı Kerim hazırlayan Cinkara, Diyanet İşleri Başkanlığının talebiyle 1,5 yıl önce başladığı cüz çalışmasını tamamladı.

Cinkara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görme engellilerin okuyabileceği eserleri Braille alfabesiyle hazırlayıp Diyanet İşleri Başkanlığına sunduğunu söyledi.

Daha önce hazırladığı Kur'an-ı Kerim'in ikinci basımının da yapıldığını hatırlatan Cinkara, "Geçen aylarda Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla ilgili cüz hazırlamıştık. Çok şükür komisyondan geçti. Braille alfabesini bilen kardeşlerimiz bu sayede ister kendi başına isterse bir öğreticiye gereksinim duyarak Kur'an-ı Kerim okumasını öğrenecek" dedi.

Cüzü hazırlarken mesleki deneyimlerinden faydalandığına dikkati çeken Cinkara, 8 yıldır görmeyenler için çalıştığını kaydetti.

Hazırladığı cüzü 1,5 yılda hazırladığını vurgulayan Cinkara, bu çalışmadan faydalanmak isteyenlerin Diyanet Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğüne başvurabileceğini kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığının, görme engellilerin Kur'an-ı Kerim okumasına yönelik düzenli çalışma yaptığını dile getiren Cinkara, şöyle konuştu:

"Diyanet İşleri Başkanlığı görme engellilerin dini hayatının şekillenmesinde büyük rol oynuyor. Bunu da son zamanlarda çok güzel şekilde yapmaya başladı. Kur'an-ı Kerim ve cüz haricinde görme engellilerin dini kitapları da okuması ve bilmesi gerekiyor. İnşallah daha değişik eserlerle başkanlığımıza katkı yapmaya çalışacağız."

29.12.2014 - AA