*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sanatsal Dokunuşlar Kanser Hastalarının Yaşam Enerjisini Yükseltiyor  (Okunma sayısı 1072 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Sanatsal Dokunuşlar Kanser Hastalarının Yaşam Enerjisini Yükseltiyor



Sağlık ve teknoloji alanında 24 yıldır faaliyet gösteren Bozlu Holding; sanata olan bakış açısıyla fark yaratan bir kurum olarak ön plana çıkıyor. Sanatın iyileştirici gücünü hastaların tedavisinde kullanan Bozlu Holding bünyesindeki Neolife Tıp Merkezi, kanser hastalarının sosyal yönlerini geliştiriyor ve onların yaşam kalitesini yükseltiyor.
Hayata değer katan birçok ilki gerçekleştiren Bozlu Holding, geçtiğimiz yıl bir ilke daha imza attı ve sanatseverleri Bozlu Art Project ile buluşturdu. Bozlu Holding bünyesinde kurulan Bozlu Art Project, sanat yapıtlarını sıra dışı bir bakış açısıyla yorumlayan ve bu bağlamda yeni bir literatür yazını, panel, tartışma, arşiv, araştırma, sergi gibi projeler üreterek sanatın tüm unsurlarına yönelik farklı bir söylem geliştirmeyi hedefliyor.

Sanata olan bu bakış açısı, holding çatısı altında faaliyet gösteren diğer markalara da yansıyor. Üst düzey teknoloji donanımı ve uluslararası arenada kendini kanıtlamış doktorları ve sağlık profesyonelleri ile onkoloji odaklı hizmet sunan Neolife Tıp Merkezi, güncel tedavi protokollerinin yanı sıra sanatın iyileştirici gücünü de tedavi hizmetlerinin bir parçası olarak kullanıyor. Hastalarının tedavilerini, onların sosyal yönlerini geliştirmeye yönelik çalışmalarla destekleyen merkez, tedavi sırasında hastanın yaşam kalitesini yükseltilerek kanser tanı ve tedavi yöntemleri konusunda da farkındalık yaratıyor.

Yaratıcı Atölye Çalışmaları ve Dramaterapi Kanser Tedavisinde Fark Yaratıyor

Duygu yoğunluğu ve çeşitliğinin oldukça yoğun yaşandığı kanser tedavi sürecinde, kişilerin yaşadığı duygu değişimi, tedaviyi destekleyen terapi ve yaratıcı atölye çalışmaları ile daha kolay tolere ediliyor. Dokunarak, boyayarak, konuşarak yapılan bu çalışmalar; kişinin kendini ifade etmesini ve sosyalleşmesini sağlıyor. Bu etkinlikler sayesinde hasta zaman içerisinde belki de kemoterapi amacıyla değil; resim yapma, bir tiyatroda rol alma motivasyonu ve hisleriyle tedaviye geliyor. Uzun bir zaman dilimine yayılan kemoterapi ve yarattığı halsizlik, saç kaybı, iştahsızlık gibi bedensel etkilere maruz kalan kişiler, yaratıcı atölye çalışmaları ve dramaterapi sayesinde, kısa süreliğine de olsa  ‘hasta olmak’ veya ‘hasta gibi hissetmek’ düşüncesi ve duygusundan uzaklaşıyor.  Bedensel kısıtlara rağmen yaratıcılıktaki sınırsızlıkla kendi güçlerini yeniden duyumsayabiliyorlar.

Tedavi gören hasta, hasta yakını ve çalışanların katılımı ile ortaya çıkan kolektif enerjiyle yaşanan sanata dayalı terapi süreçlerinde, kişi hem kendi potansiyelini keşfediyor, hem de diğer katılımcılarla oluşan grup dinamiğinden faydalanarak, farklı bir düzlemde iletişim kurma fırsatını yakalıyor.

30.04.2014 - Yaşadıkça