Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelsiz İstanbul İstişare Toplantısı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engelsiz İstanbul İstişare Toplantısı (Okunma sayısı 589 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Aralık 06, 2014, 01:11:26 ÖS »
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, "Engellilerin erişebilirliklerini sağlamadığınız sürece ülkedeki birilerinin saraylarda, hanlarda, hamamlarda oturmasının hiçbir önemi yok. Önce erişebilirlik, ulaşabilirlik, eğitim, istihdam sorunları çözülmeli" dedi.
MHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi Rumeli Hisarı Sosyal Tesisleri'nde engelliler alanında hizmet veren konfederasyon, federasyon ve diğer etkin sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin katılımıyla "Engelsiz İstanbul İstişare Toplantısı" düzenlendi.
Toplantıda konuşan Demirel, engelleri kaldırmayı ilk dile getiren siyasi hareket olarak hayatta hiçbir engeli kabul etmeyeceklerini dile getirerek, gönüllerin bir olmaması halinde engellerin kaldırılamayacağını söyledi.
Engelliliği "birşeylerin eksik olması" anlamına gelmeyeceğini ifade eden Demirel, bu eksikliğin çevreyle ilgili olduğunu, çevrenin insan yaşamına adapte edildiği ölçüde engelsiz bir toplumun kendilerini beklediğini ifade etti.
Demirel, "Eğer insanları engelli-engelsiz, oralı-buralı, şu-bu diye ayrıştırma var ise fiziki engeller önemsiz. Ayrıca fiziki engeller hepimiz için mümkün. Çünkü bir adım sonramızı hiçbirimiz bilmiyoruz" dedi.
Kendisine bazen "Engellilerle çok ilgileniyorsun. Engelli bir çocuğun mu var?" şeklinde sorular geldiğini aktaran Demirel, şöyle devam etti:
"Bu konuyla ilgilenmek için illa başımıza gelmesi mi gerekiyor. İnsanların sorunları paylaşmak için yaşıyor olmamız mı gerekiyor? Hepimiz aynıyız, Allah'ın yarattığı kullarız. Bizim önceliğimiz insanımızı yüceltmek. Devlet yücelsin ama millet için. Yoksa Saray yapmışsınız kime ne 'O saraya sizler gidebilir misiniz' Malesef gidemezsiniz. Çünkü evden çıkabilecek bir düzenleme bile yok bu ülkede. Erişebilirlik yok. Engellilerin erişebilirliklerini sağlamadığınız sürece ülkedeki birilerini saraylarda, hanlarda, hamamlarda oturmasının hiçbir önemi yok. Önce erişebilirlik, ulaşabilirlik, eğitim, istihdam sorunları çözülmeli."
MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, engelli vatandaşlara ayrı önem verdiklerini belirterek, "Engelli, engelli olmayan ayrımı yapmadan Türkiye'nin 77 milyonunu aynı anadan doğmuş gibi, kucaklayarak siyaset yapıyoruz. Siz engelli vatandaşlarımızın meselesi bizim duyarlı olduğumuz meseleler. MHP olarak biliyoruz ki eğitim ve istihdam sizin temel problemlerinizdir. Eğitim ve istihdam konusunda sizin emrinizde olduğumuzu çok rahat ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
Adan, İstanbul'da engelli vatandaşların MHP'de daha fazla yer almasını talep etti.
Etkinliğe, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, bazı İstanbul milletvekilleri ve il teşkilatı mensupları katıldı.
23.11.2014 - AA
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız