Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
İcralık Downlu Kardeşler Anayasa Mahkemesi'nde
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: İcralık Downlu Kardeşler Anayasa Mahkemesi'nde (Okunma sayısı 573 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Aralık 04, 2014, 04:16:40 ÖS »
Boşandığı eşinin göstermediği çocuklarını ancak para yatırarak icra yoluyla görebilen baba, parası bitince evlatlarını görebilmek için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.
İzmir’de yaşayan İbrahim Aksoy’un eşi T.A. 2009 yılında boşanma davası açtı. Çifti boşayan mahkeme, biri down sendromlu olan iki çocuğun velayetini anneye verdi ancak anne T.A. çocuklarını göstermeyi reddetti. Türkiye’deki 100 binden fazla babanın yaptığı gibi İbrahim Aksoy da çocuklarını haczederek icra yoluyla görmeye başladı. Her seferinde İcra Müdürlüğü’ne iki çocuk için 320 lira yatıran Aksoy, ayda iki kez İzmir’in Tire ilçesine giderek çocuklarını görme şansı buldu.
ERKEK OLMAM YETTİ
İcra ile çocuklarını görmesinin insan haklarına aykırı olduğunu savunan ancak Yargıtay’ın da aleyhinde karar vermesiyle hukuk yollarını tüketen İbrahim Aksoy, Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Dilekçesinde, boşanma davalarının görüldüğü mahkemenin hâkiminin tek taraflı ve önyargılı tutumunu koruduğunu, yaptığı itirazların dikkate bile alınmadığını, erkek olmasının bu konuda yeterli olduğunu söyleyerek, “mahkemenin, eşimin her sözünü doğru kabul ederek kararlar alması, benim beyanlarıma ve delillerime karşı ise tamamen olumsuz bir tavır sergilemesi durumu ile karşılaştım. Cinsiyetler arasında eşitlik ilkesi hiç sayılmıştır” dedi.
İCRAYA BİNLERCE LİRA VERDİM
Anayasa Mahkemesi’ne sunduğu dilekçesinde Aksoy, velayet anneye verilmiş olsa da babaların da kanundan kaynaklanan haklarını kullanmasının önündeki engellerin kaldırılması ve çocukların icra olmadan görülebilmesi yönünde tedbirler alınmasını istedi. Aksoy, 20 bin lira maddi ve 100 bin lira da manevi tazminat istedi.
13.11.2014 - BUGÜN
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız