Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
SPOR HABERLERİ
»
SPOR HABERLERİ
»
Şahika Ercümen ve Engelli Sporcular Sualtı Dünyasında
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Şahika Ercümen ve Engelli Sporcular Sualtı Dünyasında (Okunma sayısı 1296 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Aralık 16, 2013, 02:57:06 ÖS »
Garanti Bankası, engelli bireylerin farklı spor dallarına yönlendirilmesi, toplum nezdinde farkındalığın artırılması ve engellilerin sosyal hayata entegrasyonu amacıyla bir dalış etkinliği düzenledi. Engelli sporcu ve katılımcılar ile Garanti Bankası Sualtı Sporları Kulübü üyeleri; sualtı dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen ve Ufuk Koçak’ın eğitmenliğinde, 11-12 Aralık tarihlerinde engelli dalış kursu, 13 Aralık’ta ise dalış gerçekleştirdi.
Garanti Bankası’nın desteklediği, milli sporcunun katılımıyla Kocaeli’de yapılan engelli dalış kursuna; BJK ve Tekerlekli Sandalye Milli Basketbol Takımı oyuncusu Cafer Yumuk, Tekerlekli Sandalye Tenisi Milli Takım oyuncusu Ebru Bulgurcu; Melike Özsoy ve Hüseyin Yıldız katıldı. Etkinliğin 3. gününde kursiyerler; Garanti Bankası Sualtı Sporları Kulübü üyelerinin de katılımıyla, İstanbul’daki Turkuazoo Akvaryum’da gerçekleştirdikleri dalışla, sualtı dünyasını deneyimleme fırsatını buldu.
Proje, Gölcük- Değirmendere’de 2003 yılında kurulan DESSAT’ın (Değirmendere Sualtı Sporları Derneği) işbirliğiyle yürütüldü. Dernek üyesi, Türkiye’nin ilk ve tek engelli dalış eğitmeni Ufuk Koçak’ın eğitmenliğinde gerçekleştirilen kursu tamamlayanların dalış sertifikalarını, Şahika Ercümen sualtında verdi.
Etkinlikle ilgili bilgi veren Milli Dalgıç Şahika Ercümen, “Engelli arkadaşlarımıza Türkiye'nin ilk ve tek Engelli Dalış Eğitmeni Ufuk Koçak ve DESSAT ekibiyle birlikte dalış eğitimi verdik. Garanti Bankası Sualtı Sporları Kulübü üyelerinin de katıldığı etkinlikte hedefimiz; engelli arkadaşlarımızın hayatında kalıcı bir fark yaratabilmek, onları bu sporla ve bambaşka bir dünyayla tanıştırmaktı. Sualtı, hiçbir engelin olmadığı masmavi ve büyülü bir dünya. Ben de su sporlarına olan ilgim ve engel tanımayan arzumla, astım hastalığını yenip sağlığıma kavuştum. Etkinlik sayesinde, bu büyülü dünyaya girişin ilk deneyimini yaşattık. Böylesine zor bir projeyi sahiplendiği ve destek verdiği için Garanti Bankası’na teşekkür ederim.” dedi.
16.12.2013 - Yaşadıkça
Anahtar Kelimeler : YORULAN GÖNLÜM Her gam-ı kedere boynunu büküp,Feleğin okuyla vurulan gönlüm,Muhannet kahrını sineye çekip,Hayat girdabında yorulan gönlüm,
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»