*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yunus Gösteri Merkezi’nin Mührü Açıldı  (Okunma sayısı 1835 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Yunus Gösteri Merkezi’nin Mührü Açıldı
« : Ağustos 15, 2013, 05:20:54 ÖS »
Yunus Gösteri Merkezi’nin Mührü Açıldı



Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla polis ekiplerince mühürlenen Ayışığı Tesisleri’ndeki ‘Moonlight Dolphinarium’ adlı yunus gösteri merkezi açıldı ve eski kiracısı Selicor Turizm Şirketi’ne teslim edildi.
 
Ayışığı Tesisleri’ndeki ‘Moonlight Dolphinarium’ adlı yunus gösteri merkezi, geçtiğimiz gün Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla polis ekiplerince mühürlenmişti. Yunus Gösteri Merkezi’nin mührü bir gün sonra da açıldı. Ayrıca Ramazan Bayramı öncesinde de havuzdaki bir yunusun stresten meydana gelen kanser hastalığı nedeniyle öldüğü öğrenildi. Yaklaşık 50 gündür engelli çocuklara terapi yapılamayan Yunus Gösteri Merkezi’nin şu an ki durumunda, eski ve yeni kiracılar faaliyetlerine devam ediyor.
 
“BAŞSAVCILIĞA DİLEKÇE SUNDUK”
 
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Ergün Turizm Şirketi’nin Avukatı Mehmet Ünver, Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir dilekçe sunduklarını söyledi. Ünver, “5371 sayılı CMK’ya göre, kesinlikle taşınmaza el koyma durumu olamaz. Tek şartı, siciline şerh verilmek kaydıyla olur. CMK’nın 9’uncu maddesinde ise, el koymaya yalnızca hakim karar verir. Katalog suçundan oluşan bir taşınmaz varsa, hakim el koymaya karar verebilir ya da el koymayı onaylayabilir. Savcı beyin değerlendirmesine göre, ‘tarafların anlaşmasına binaen mühürlenmiştir’ şeklinde beyan bulunulmuş. Dilekçemizde bazı sorular sorduk ve bilgi istedik. Yediemin uygulaması da bazı taşınırlarda yapılabilir. Daha önce de bir dilekçe verdik ve el koymanın kanuna aykırı olduğunu belirttik. Bilgi almak istedik ve cevabını da bekleyeceğiz. Ortada sadece taşınmazın teslimine ilişkin bir karar var. Müvekkilimizin tahliyesine ilişkin bir karar yok ve böyle bir karar da verilemez. Bize yönelik resmi tahliye yok. Sayın Cumhuriyet Savcısı’nın, burada iyi niyetli de olsa yetkisini aştığını düşünüyoruz. Mühür açıldı ve Selicor Turizme teslim edildi. Eski kiracı olan şirket faaliyetine devam ediyor” dedi.
 
 
13.08.2013 - kemer gözcü