Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engellilerden Yüzmek İçin Komşuya mı Gidelim? Sitemi
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engellilerden Yüzmek İçin Komşuya mı Gidelim? Sitemi (Okunma sayısı 720 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Engellilerden Yüzmek İçin Komşuya mı Gidelim? Sitemi
«
:
Ağustos 15, 2013, 01:56:23 ÖS »
Engellilerden Yüzmek İçin Komşuya mı Gidelim? Sitemi
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin engellilerin yardımsız denize girebilecekleri sisteme ilişkin projesi, Kıyı Kanunu mevzuatının izin vermemesi sonucu ’plaj tekerlekli sandalyesi’ ile değiştirildi. Meis Adası’ndaki uygulamanın örnek alınması gerektiğini belirten Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural, "Yüzmek için komşuya mı gidelim" dedi.
Yunanistan’da bir grup üniversite öğrencisi, engellilerin hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan denize girebileceği 'seatrac’ adını verdikleri bir sistem geliştirdi. Güneş enerjisi ile çalışan sistem sayesinde engelliler, sabit raylar üzerinde hareket eden mekanizmayla denizin içine kadar tek başına girebilecek.
PROJE DEĞİŞİKLİĞİ
Büyükşehir Belediyesi’nin Lara Birlik Plajı’nda, komşudakine benzer sistemi uygulamak istediği, Kıyı Kanunu’nun izin vermemesi sonucu projenin değiştirildiği belirtildi. Değiştirilen projeye göre engellilerin plaja kadar ulaşmasını sağlayacak bir platform oluşturulacak, denize girişler ise ’plaj tekerlekli sandalyesi’ adı verilen araçla sağlanabilecek. Ancak, ’plaj tekerlekli sandalyesi’ni kullanabilmek için engellilerin yine yardım alması gerekecek.
TSD Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural, belediyenin yapmak istediği çalışmanın Kıyı Kanunu mevzuatı nedeniyle uygulanamadığını ve projede değişikliğe gidildiğini söyledi. Komşudaki uygulamanın örnek alınması gerektiğini belirten Karavural, "Yüzmek için komşuya mı gidelim" dedi.
'MEİS YAKIN ORAYA GİDELİM’
Yaklaşık 10 yıldır engellilerin denize girebilmesi konusunda mücadele verdiklerini anlatan Mehmet Karavural, "Sezon bitiyor herhangi bir düzenleme yapılmadı. Ama haberlerde görüyoruz ki komşuda bu sorun çözülmüş. Yüzmek için komşuya mı gidelim? Meis Adası bize yakın, oraya gidelim bari. Bu işi artık yerel ve genel yönetimler birlikte çözmeli. Engellilerin, plajı bağımsız kullanabileceği uygulamalar istiyoruz" diye konuştu.
15.08.2013 - Hürriyet
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engellilerden Yüzmek İçin Komşuya mı Gidelim? Sitemi