Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Engeller 'Engelsiz Dersane'yle Kalktı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engeller 'Engelsiz Dersane'yle Kalktı (Okunma sayısı 1812 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Ağustos 07, 2013, 01:27:39 ÖS »
Çankaya Belediyesi’nce desteklenen ücretsiz 'Engelsiz Dersane" öğrencileri LYS'de her yıl olduğu gibi bu yılda önemli bir başarıya imza attı. Engelsiz Dersane'de gönüllü eğitmenlerce hazırlanan 7 öğrenci, çeşitli üniversitelere girmeye hak kazandı.
Başkentin çeşitli üniversitelerinden öğrencilerin gönüllü öğretmenlik yaparak bire bir sınava hazırladığı görme engelli 7 öğrenci, üniversite hayalini gerçekleştirdi. Çankaya Belediyesi ve çeşitli üniversitelerce desteklenen Uygar Görme Engelliler Derneği Ankara Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Dersane öğrencileri, üniversite sınavlarında sağladıkları başarı ile örnek oldu.
Engelsiz Dersane öğrencilerinden, Fadime Demirkol, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Kader Kurt Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı, Fatma Cesur Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler, Kezban Cesur Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tarih, Abdullah Sağlam Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı. Mevlüt Demir ve Mustafa Acar ise Aksaray Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümlerini kazandı.
İkizler eğitim için ayrılıyor
Engelli gençlerin üniversite hayallerini gerçeğe dönüştüren Engelsiz Dersane, bu yıl Kezban ve Fatma adlı ikiz kızkardeşleri de bağrına bastı. Görmeyen bir baba ve az gören annenin ikiz kızları Fatma ve Kezban, gönüllü eğitmenlerinin de desteğiyle engelleri asarak sınavı kazandılar.
Yaşamları boyunca hiç ayrılmayan kardeşler eğitim uğruna, Eskişehir ve Tokat'ta üniversite okuyup, yaşamın farklı alanlarında mücadelelerini sürdürmeye devam edecekler.
06.08.2013 - Cumhuriyet
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız