*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşitme Engelli Judocular'dan Büyük Başarı  (Okunma sayısı 1131 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
İşitme Engelli Judocular'dan Büyük Başarı
« : Ağustos 07, 2013, 09:50:23 ÖÖ »
İşitme Engelli Judocular'dan Büyük Başarı

Bulgaristan’da gerçekleşen 22. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda 17 branşta mücadele eden milliler sona yaklaşan olimpiyatlardaki başarılarını yine madalyalarla süslediler.

10 gündür Sofya’da gerçekleştirilen İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatlarında rekor üstüne rekor kıran Türkiye judo branşında da genel başarının paralelinde sonuçlar elde etti.

100 Kiloda Bulgar rakibi Ivanov Atanas Mizoslavov’u yenen Samet Bulut müsabaka sonunda altın madalyanın sahibi olurken, 66 kiloda ise Milli sporcumuz Veysi Göz ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

Judo branşında gerçekleşen madalyalar bunlarla sınırlı kalmayıp 60 kiloda Erkan Esenboğa ve 73 kiloda Abdullah Sevinç bronz madalya elde etti.

Türkiye’nin şu an itibari ile İşitme Engelliler Olimpiyatlarında sıradışı bir başarı yakaladığını belirten Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan ise “Sadede Judo da değil aslında tüm branşlarda aldığımız madalyalar bizi ziyadesiyle memnun etti. Sofya’ya geldiğimiz her gün bizi başarıları ile gururlandıran sporcularımız canı gönülden tebrik ediyorum” diyerek katılan sporcuları ve antrenörleri tebrik etti.

Öte yandan Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim kurulu üyesi Faruk Bilgili ise, “Şampiyon olan sporcularımızı mermere şekil veren usta eller gibi eğiten, onların hayallerine ışık tutan değerli antrenör hocalarımı yürekten kutluyorum” diyerek verdiği emeklerin boşa gitmediğini bir kez daha ülkemize ve dünya ya göstermiş oldular dedi.

22. Defolimpik olimpiyarları 4 Ağustos Pazar günü kapanış töreninin ardından son bulacak.

04.08.2013 - Ankara Gündem