Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
Kayısı yemenin tam zamanı!
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Kayısı yemenin tam zamanı! (Okunma sayısı 1593 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Kayısı yemenin tam zamanı!
«
:
Temmuz 23, 2013, 11:55:48 ÖÖ »
Kayısı yemenin tam zamanı!
Uzmanlar orucun kayısı ile açılmasını öneriyor
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezinde görevli diyetisyen Serpil Uçar Yiğitcan, kayısının, lifli yapısı ve içeriğindeki potasyum dolayısıyla insana tokluk hissi verdiğini belirterek, orucun kuru kayısıyla açılmasını önerdi.
Yiğitcan, iftarda hızlı yemek yenilmemesi ve besin tüketiminin geceye yayılması gerektiğini belirtti. Oruç tutulan sürenin uzun olduğuna işaret eden Yiğitcan, bu nedenle vücudun direncini artırmak için sahura kalkılmasının şart olduğunu, sahurla iftar arasına da iki ara öğün yapılabileceğini söyledi.
POTASYUM KAYNAĞI, TOK TUTUYOR
İnsanların ramazan dışında gün içinde çok fazla beslendiğini ifade eden Yiğitcan, oruçtaysa insan vücudunun dinlendiğini aktardı. Ramazan ayında çok sık yaşanan kabızlık probleminin giderilmesi için kayısı tüketilmesini tavsiye eden Yiğitcan, şunları kaydetti:
"Kayısının laksatif özelliği var. Bu özelliği bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlar. Bu yüzden de kayısı tüketerek bağırsak tembelliğini giderebiliriz. Kayısının, hem posalı yiyecek grubuna girdiği hem de çok fazla potasyum içerdiği için kalp sağlığını korumada yardımcı olacağını düşünüyoruz. İnancımız gereği, orucumuzu hurmayla açıyoruz ama biz bunu değiştirebiliriz, kuru kayısıyla da açabiliriz. Kayısı, lifli yapısı ve içeriğindeki potasyum dolayısıyla tokluk hissi verdiği için iftarda daha az yemek yenilmesini sağlayacak, kan şekerimizi düzenleyecektir."
KOLESTEROLÜ ÖNLÜYOR
Yağlı yiyeceklerin ve bal-reçel gibi aşırı tatlı gıdaların tüketimine bağlı olarak kolestrolün yükseldiğine değinen Yiğitcan, kayısının kolestrolü önleyici etkisi bulunduğunu belirterek, bu nedenle ramazanda bol tüketilmesini önerdiklerini söyledi.
Malatyalılara ramazan ayında il dışındaki yakınlarına ve dostlarına kayısı göndermelerini tavsiye eden Yiğitcan, böylelikle hem ekonomiye hem de sağlıklı beslenmeye katkı sunulacağını dile getirdi.
Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Yiğitcan, kan yağlarını yükseltecek beslenme tarzından uzak durulmasını önererek, aşırı yağlı, kızartılmış ve kavrulmuş yiyecekler tüketilmemesi gerektiğini belirtti.
AA
Anahtar Kelimeler
kayısı, oruç, ramazan, İftar , Sahur , sağlıklı beslenme, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi , Serpil Uçar Yiğitcan
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
Kayısı yemenin tam zamanı!