Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
Mozaik
»
Mozaik
»
İzmirli Tiyatro Topluluğu Keyf-İ Tiyatro’dan Bir İlk
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: İzmirli Tiyatro Topluluğu Keyf-İ Tiyatro’dan Bir İlk (Okunma sayısı 1193 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Temmuz 22, 2013, 01:21:19 ÖS »
Keyf-i Tiyatro’dan Türkiye’de hem işaret diliyle hem de sesli olarak iki oyun sahnelenecek. Topluluğun kurucusu ve oyuncu Çiçek Koç, Tüm Engelliler Federasyonu’yla birlikte hayata geçirecekleri ‘Sessiz Değiliz’ temalı oyunlarını, projenin nasıl doğduğunu AKŞAM’a anlattı.
Bir gün otobüse bindim ve işitme engelli bir gençle tanıştım. Tiyatro oyuncusu olduğumu söyledim. Engelli genç 17 yaşlarındaydı ve tiyatronun ne olduğunu bilmiyordu. Engelli olmadığı halde hayatında hiç tiyatroya gitmemiş insanlar vardır ama en azından tiyatronun ne olduğunu bilirler. Karşılaştığım gencin ise tiyatro hakkında fikri bile yoktu. Engelliler için bir şey yapmak istedim ve çalışmalara başladık.
10 kişilik ekiple, biri çocuklar diğeri yetişkinler için iki oyun hazırladık. Hedefimiz bu oyunları tüm Türkiye’de oynayabilmek. Hiç olmazsa tiyatrodaki engelleri kaldıralım istiyoruz. Hem işaret diliyle hem de sesli oynayarak aradaki engelleri kaldıracağız.
27.06.2013 - Akşam
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız