*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Manş Deniz'ini Geçen İlk Türk Engelli Sporcu Olacak  (Okunma sayısı 1151 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Manş Deniz'ini Geçen İlk Türk Engelli Sporcu Olacak
« : Temmuz 20, 2013, 11:19:27 ÖÖ »
Manş Deniz'ini Geçen İlk Türk Engelli Sporcu Olacak

Rekor girişimi için gerekli olan 20 bin dolar sağlanırsa Özdemir, Dünya’da ilk kez Manş Denizi’i yüzerek geçen tek engelli Türk sporcusu olacak.

Dokuz yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu sol kolunu kaybeden Kemal Özdemir sosyal sorumluluk projelerini spora adadığı hayatı ile birleştirerek örnek teşkil ediyor. Uluslar arası maratonlarda derece yapan ve çeşitli vakıf yararlarına bedelsiz olarak katılım sağlayarak destek veren milli sporcu Özdemir, hedefinde 2014 yılında İngiltere ile Fransa’yı ayıran Manş Denizi’ni geçen ilk engelli Türk sporcu olmak olduğunu söyledi. Bugüne kadar Türk ve yabancı uyruklu sporcuların rekor denemeleri yaptığı ve kiminin derece elde ettiği denizde, engelli kategorisinde ilk kez kulaç atılacağını hatırlatan Özdemir, 20 bin dolar ücreti temin edebildiği takdirde antrenmanlara başlayacağını belirtti.

‘40 SAAT SUYUN İÇİNDE KALACAK’

Hedefini ‘çılgınca’ olarak tanımlayan Özdemir; “Manş Denizi’ni geçmek gibi bir çılgınca fikrim var. Olursa Dünya’da ilk kez bir engelli sporcu İngiltere’den Fransa’ya yüzecek. 38 km yüzme gerektiren bir çılgın bir proje. İngiltere ve Fransa ile yazışmalarımı yaptım. Yalnız şöyle bir sıkıntı var, 20 bin dolar gibi bir ücret istiyorlar benden. Uluslar arası sularda yüzeceğiniz için iki hükümetten onay alınması gerekiyor. Ama bunlar aşılacak inşallah, ve olacak. Manş Denizi gerçekten zor bir deniz. 38 km demek, Fransa’dan başlayıp İngiltere’ye gittiğiniz zaman ki benim kulaçımla çünkü benim tek kolum var. Bu durmadan bir kafes içerisinde 40 saat yüzmek demektir. 40 saat suyun içerisinde kalacağım demektir. Bunların antrenmanları da zordur. Çalışmalara ilk olarak havuzda başlayacağım. Çünkü havuzdaki tatlı su olduğu için yoğunluğu daha fazla ve zor bir yüzme oluşturacak benim için. Ancak daha sonra tuzlu suya girdiğim zaman o yoğun yorgunluk kendini imha etmiş olacak” dedi.

18.07.2013 - İHA