*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelsiz Şampiyonların Gözü 'Dünya Kupası'nda  (Okunma sayısı 1182 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Engelsiz Şampiyonların Gözü 'Dünya Kupası'nda
« : Temmuz 17, 2013, 02:25:21 ÖS »
Engelsiz Şampiyonların Gözü 'Dünya Kupası'nda



Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda gümüş madalyaya ulaşan A milli erkek takımı, bu başarıyla gelecek yıl yapılacak Dünya Şampiyonası'na doğrudan katılma hakkını elde etti.
 
Frankfurt'ta 10 gün devam eden şampiyonada A milli erkek takımımız önce grupta İsrail, Fransa, Polonya, İsveç ve İspanya'yı yendi. Namağlup çıktığı çeyrek finalde bu sefer ev sahibi Almanya'yı dize getirdi. Yarı finalde, grupta yendiği İsveç'i tekrar mağlup ederek adını finale yazdırdı.
 
İngiltere karşısında şampiyonluğu son saniye basketiyle kaçıran ay - yıldızlılar, Avrupa ikinciliğine adlarını yazdırdı.
 
"Takım Ruhu Şaşırttı"
 
Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, elde edilen Avrupa ikinciliğinin yanısıra milli takımın sergilediği oyun, disiplin, kazanma hırsının herkes tarafından takdir edildiğini söyledi.
 
Genç oyunculardan kurulu olan milli takımın, şampiyonaya katılanlar tarafından, Avrupa'nın en iyi ekibi olarak gösterildiğine değinen Şerefhan, "Genç bir ekibiz. 10 gün boyunca ortaya konulan mücadele, takım ruhu ve oyun anlayışı, herkesi şaşırttı. Katılımcı ülkelerin ortak kanısı, bizim Avrupa'nın en iyi takımı olduğumuz yönünde. Bu takım, önümüzdeki 10 yıl boyunca tüm dünyada ses getirecek. Buradaki ikincilikle gelecek yıl Güney Kore'deki Dünya Şampiyonası'na doğrudan katılma hakkını kazandık. Bundan sonraki hedefimiz, dünyada da derece yapmak" dedi.
 
Kadınlar Ligi
 
Aynı tarihlerde yine Almanya'da gerçekleşen Kadınlar Şampiyonası'na katılan milli takımın ise 6. olduğunu ifade eden federasyon başkanı, "Kadın basketbolunun sportif gelişimi ile ilgili bazı yeni planlarımız olacak.
 
Yeni sezonda, bayanlar tekerlekli sandalye basketbol ligi oluşturmayı düşünüyoruz. Bu sayede maç sayısı ve tecrübeleri artacak. Bu da uluslararası platformdaki müsabakalara olumlu yansıyacak" şeklinde konuştu.
 
Federasyon bünyesinde 15 branşta faaliyet gösterdiklerini ve her branşta elit sporcularla mücadele edildiğine dikkati çeken Şerefhan, "Ülkemizde artık engelli sporları kabuk değiştirdi. Olimpiyata katılma kriterleri neyse, Paralimpik Oyunları için de geçerli. Branşının en iyisi olmak zorundasın. Üstüne üstlük bizim sporcularımız, bu kriterleri engellerini yok sayarak gerçekleştiriyor. Kamuoyundan ricamız, sporcularımızın daha çok alkışlanması. Başarılarının takdir edilmesi. Onların önünde engel değil, yollarını açan bir güç olmalı. Desteklenmeli. Çünkü bunu hak ediyorlar" ifadelerini kullandı.
 
Çıkışımız Sürecek
 
Avrupa ikinciliğine adlarını yazdıran A milli takımın kaptanı Özgür Gürbulak ise değişim yaşayan bir ekip olarak final oynamalarının çok önemli olduğunu söyledi. Avrupa Şampiyonası öncesi iki turnuva oynadıklarını vurgulayan Gürbulak, "Daha önceki Avrupa Şampiyonası ve Paralimpik Oyunları'nda istemediğimiz sonuçlar aldık. Ardından takım gençleşti. Dibe vuran bir ekibi yukarı çıkardık. Almanya'da elimizden geleni yaptık. Finale 7 maçı da kazanarak çıktık. İngiltere karşısında son saniyede şampiyonluğu kaçırdık" diye konuştu.
 
 
14.07.2013 - Milliyet