Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
SPOR HABERLERİ
»
SPOR HABERLERİ
»
Görme Engelliler Bisiklet Kullanmanın Keyfini Yaşıyor
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Görme Engelliler Bisiklet Kullanmanın Keyfini Yaşıyor (Okunma sayısı 1044 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Temmuz 03, 2013, 12:08:54 ÖS »
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Görme Engelliler Tandem Bisiklet Takımı kuruldu. Denizli Belediyesi’nin desteği ile kurulan ve bir süredir eğitim çalışmalarını sürdüren Görme Engelliler Tandem Bisiklet Takımı iki kişilik tandem bisikletleriyle Çınar Meydanı’ndan başlayarak Gazi Bulvarı boyunca tur attı. Vatandaşların ilgi ile izlediği ve alkışlarıyla destek verdiği etkinlik öncesi sporcular ile bir araya gelen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bu kentte spor yapmak istiyorum diyen herkese destek olmaya devam ediyoruz” dedi.
Sporculara başarı dileyen ve azimlerinden dolayı tebrik eden Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: “ Kent Konseyi Engelliler Meclisi bu güne kadar birçok önemli projeyi hayata geçirdi. Bizde elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Engellilerimizin sosyal yaşam içinde daha fazla yer almaları için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu çalışmada onlardan biri. Engellilerimizin spor yapması bizim için önemli. Görme engellilerimizin bisiklet kullanabilmesi ve bu keyfi yaşayacak olması bizi mutlu ediyor. Umarım bu takım, katıldıkları yarışmalarda Denizli’ye dereceler, madalyalar getirirler. Bizim bu mutluluğumuza gururda eklerler. Hepsini kutluyor ve başarı diliyorum.”
Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan ise takımın kurulma aşamasını ve hedeflerini anlattı. Özkan, “ Tandem bisiklet iki kişinin bindiği her ikisinin de ayrı ayrı pedal çevirdiği, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun etkinlik programında bulunan önde gören pilotun, arkada görmeyen tandemin bulunduğu paralimpik bir spor dalıdır. Takım ruhunu geliştiren, engelli ve engelsiz insanların birlikte yarıştığı, bu anlamda işbirliğini geliştiren İngiltere’de başlayıp tüm dünyada yaygınlaşmaya başlayan bu spora, Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak Türkiye’de ilk tandem bisiklet takımlarından birinin kurulmasına ön ayak olduk. Denizli Görme Engelliler Spor Kulübü üzerinden lisansları çıkarıldı. 6 tandemden oluşan takım, yaptıkları çalışmaları Denizli halkı ile paylaşmak adına Çınar’dan başlayarak Gazi Bulvarı boyunca sürecek tur ile görücüye çıktı. Toplumsal hayatın her alanında olmak istiyoruz. Her türlü desteği bize sağlayan Denizli Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan’a sportif çalışmalarda da bize destek olduğu için teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Zolan’ın startını verdiği ve belediye önünden başlayan tur, renkli görüntülere sahne oldu. Yoldan geçen araçlar korna, vatandaşlar ise alkışlarıyla sporcuları destekledi. Ortopedik engelli ATV’liler ve diğer bisikletliler tandem takımıyla birlikte tura katıldı.
02.07.2013 - Star
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız