Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Lale Oruç Altay’dan Görme ve Görüntü Söyleşisi
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Lale Oruç Altay’dan Görme ve Görüntü Söyleşisi (Okunma sayısı 728 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Haziran 16, 2013, 03:38:25 ÖS »
“Görme engelli bireylerin her birinin kafasında her durum ve biçime ait mutlaka bir kodlama vardır. Yani bütün görme engellilerin algısında bir penguen mutlaka yer almıştır. Ancak bunu tasvir etmeleri istense hiçbirinin pengueni diğerininkine asla benzemez. Birinin pengueninin uzun kuyruğu varken diğerinin pengueninin boynuzları bulunmaktadır. Çünkü o güne kadar ya bir kediye dokunmuşlardır ya da bir koyuna.
Kırmızıyı hayatı boyu görmemiş bir engelliye kırmızıyı anlatmak için hangi malzemenin kullanılması gerektiği düşüncesi yaratıcılığı en çok zorlayan durumlardan biridir.
“Monalisa”nın yüzündeki kadifemsi duygu hangi malzemeyle anlatılabilir? Hayatı boyunca fil görmemiş bir görme engelliye Dali’nin filleri nasıl anlatılabilir ki? Miro’nun “kuşa taş atan adam” isimli tablosunun biçimleri nasıl tarif edilebilir ki?” -Lale Altay
LALE ORUÇ-ALTAY
Gazi Üniversitesi Resim-İş Ana Bilim Dalı’nda lisans eğitimini tamamlayan Lale Altay, ardından aynı bölümde İlköğretim İkinci Kademe Altıncı Sınıf Görme Engelli Öğrencilerin Görsel Sanatlar Eğitimine Yönelik Bir İnceleme başlıklı teziyle yüksek lisans derecesini almıştır. Şu an Özel Doktorlar İlköğretim Okulu’nda Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak görev yapan Lale Altay, görme engellilere yönelik sanat eğitimi programları için çalışmalar yürütmüş, danışmanlık yapmıştır.
Konferans ve sunumları:
22-26 Ekim 2008’de International Council for Education of People with Visual Impairment (ICEVI) tarafından İstanbul’da düzenlenen IV. Balkan Ülkeleri Konferansında, “Görme Engelliler İçin Sanat Eğitimi: İlköğretim Düzeyinde Bir Uygulama” başlıklı sunum
Yayınlar:
Siz Hiç Kör Oldunuz mu-1? Yeni Yüzyıl Dergisi 1. Sayısı, İstanbul, 2008
Siz Hiç Kör Oldunuz mu-2? Yeni Yüzyıl Dergisi 2. Sayısı, İstanbul, 2008
Bu söyleşiler de Ka’nın söyleşi geleneğine uygun olarak ücretsiz ve herkese açık.
Tarih : 21 Haziran 2013
Saat : 19:30
Yer : Ka Fotoğraf Geliştirme Atölyesi / Ankara
E-mail:
info@kaatolye.com
14.06.2013 - haberler.com
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1