*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yürümez Denilen Yüzme Şampiyonu Alihan Çıldan  (Okunma sayısı 1500 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Yürümez Denilen Yüzme Şampiyonu Alihan Çıldan
« : Nisan 19, 2013, 01:51:21 ÖÖ »
Yürümez Denilen Yüzme Şampiyonu Alihan Çıldan

Erzurum'da 2 yaşında geçirdiği menenjit sebebiyle yürüme yetisini kaybeden Alihan Çıldan, elde ettiği başarılarla alkış topluyor. 3 yaşında rehabilitasyon amacıyla şişme havuzda, yüzme sporuyla tanışan Alihan, şimdilerde şampiyonlukları peş peşe sıralıyor.

İstanbul'da gerçekleştirilen Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda Alihan Çıldan, 200 metre karışık ve 100 metre kurbağalamada 2 altın ile 50 metre serbest yüzmede ise 1 bronz madalya kazandı.

OLİMPİYATLAR EN BÜYÜK HAYALİ

14 yaşındaki Alihan'ın en büyük hedefi ise 2016 ve 2020 Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etmek.

Şampiyon sporcu "Engelli olmam beni hayattan koparmadı. Türkiye şampiyonasında aldığım madalyaları ablam Ayşe Çıldan'ın desteği sayesinde kazandım. Üniversitede protez bölümü okuyarak benim gibi olanlara yardım edeceğim. Onlara en iyisinden protez yapacağım ve örnek olacağım. Geçen yıl Avrupa Şampiyonasına katılarak ülkemize altın madalya kazandıran Beytullah Eroğlu'nu ise örnek alıyorum. Bende örnek bir sporcu olarak tüm engellileri spora davet ediyorum" dedi.

18.04.2013 - Yurt