*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Paralimpik Yelkenci Hüseyin Akbulut Mersin'de Yarışacak  (Okunma sayısı 1356 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Paralimpik Yelkenci Hüseyin Akbulut Mersin'de Yarışacak
« : Nisan 19, 2013, 01:49:16 ÖÖ »
Paralimpik Yelkenci Hüseyin Akbulut Mersin'de Yarışacak

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde yelken sporuna başladıktan kısa bir süre sonra paralimpik yelken olimpiyat kampına davet edilen bedensel engelli 25 yaşındaki Hüseyin Akbulut, 19 Nisan'da Mersin'de başlayacak yarışlara katılacak.

Mersin'deki yarışla ilgili bilgi veren Hüseyin Akbulut'un antrenörü Volkan Hatunoğlu, yarışların Akdeniz Oyunları'nın provası niteliğinde olduğunu belirtti. Hatunoğlu, "Türkiye Yelken Federasyonu'nun 2013 takviminde yer alan bu yarışlarda 6 farklı yelken disiplini altında yarışılacak. Biz Hüseyin'le Laser Radial sınıfında yarışlara katılacağız. Bu yarışlarda, Hüseyin bir yıllık tecrübesiyle, 10 yıllık yarış tecrübesi olan sporcularla yarışacak. Bizim amacımız bedensel engelli bir sporcunun sağlıklı bireylerle yarışarak yarışı tamamlayabieceğini ispatlamak" dedi.

Antrenör Hatunoğlu bugüne kadar Türkiye'de bedensel engelli bir bireyin söz konusu yarışlara katılmadığını belirtip Hüseyin Akbulut'un ilki başardığına dikkat çekti. Hatunoğlu, 19 Nisan'da başlayacak olan yarışlara henüz Hüseyin Akbulut'tan başka bir bedensel engelli sporcunun da kayıt yaptırmadığını sözlerine ekledi.

'YELKEN YALNIZCA SAĞLIKLI İNSANLARIN SPORU DEĞİL'

Engellilerin de denizde var olabileceğini herkese göstermek istediğini ifade eden Hüseyin Akbulut, yarışa katılmasındaki en büyük amacının engelli bireylerin denize çıkmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Akbulut, "Herkese yelken sporunun yalnızca sağlıklı bireylerin değil, engelli bireylerin de yapabileceğini göstermek istiyorum. Kıs boyunca elverişli hava koşullarında sürekli antrenman yaptım. Bu yarışlarda iyi dereceler bekliyorum" diye konuştu.

17.04.2013 - DHA