*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İlker Tuzcu Hem Kolunu Kazandı Hem de Madalyaları  (Okunma sayısı 1156 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
İlker Tuzcu Hem Kolunu Kazandı Hem de Madalyaları
« : Nisan 17, 2013, 10:40:07 ÖÖ »
İlker Tuzcu Hem Kolunu Kazandı Hem de Madalyaları

Konya'da 20 yaşındaki İlker Tuzcu'nun doğuştan sağ kolu diğerinden kısa olarak dünyaya geldi. Tuzcu, 10 yaşına kadar, kısa olan sağ kolunu hiç kaldıramayıp rahat hareket ettiremiyordu. 10 yaşında badminton sporunu duyan ve ilkokul öğretmenin desteği ile bu spora başlayan Tuzcu, badminton oynamaya başladıktan sonra hayatının baştan aşağı değiştiğini söyledi. 10 yaşına kadar gördüğü fizik tedavilere rağmen bir türlü sağ kolunu kaldıramadığını söyleyen Tuzcu, "Bir gün ilkokulda badminton sporunu duydum ve ismi bana çok ilginç geldi. İlkokul öğretmenimin tavsiyesi ile ismi ilginç olan bu sporu yapmaya karar verdim. Daha önce kuralları ve nasıl oynandığı hakkında hiçbir bilgim yoktu" dedi. Badmintona başladıktan sonra aradan geçen 6 ayın sonunda sağ kolumu indirip kaldırabildiğini fark ettiğini anlatan Tuzcu, "Badminton oynamaya başladıktan sonra sporun doğası gereği yaptığım hareketlerle kaslarım gelişmeye başladı ve 1 yılın sonuna doğru tamamen sağ kolumu kullanmaya başladım. Hatta doktorum bile bu duruma hayret etti ve badmintonu hiç bırakmamam gerektiğini söyledi" diye konuştu.

SON 4 YILIN ŞAMPİYONU

10 yaşından itibaren farklı kulüplerde badminton oynayan İlker Tuzcu, 5 yıl önce Bedensel Engelliler Badminton Milli Takımı'na seçildi. Konya Büyük Şehir Belediyesi Badminton Takımı'nda oynayan Tuzcu, son 4 yılda art arda Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. İlker Tuzcu 2009'da Güney Kore'de Dünya 3'üncü olurken, 2011'de Guatemala'da yapılan şampiyonada Dünya 2'incisi oldu. 2012'de İspanya'da yapılan Uluslar arası Dünya Turnuvasında birinci olurken, aynı yıl Almanya'da ise Avrupa Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı 10 yıldır yaptığı badmintonun kendisine hem sağlık hem de özgüven yönünden büyük katkı sağladığını belirten İlker Tuzcu, "Engelli kardeşlerimi bu spora davet ediyorum. Ben ismini bile bilmediğim bu spora başlamakla hem sağlığımı kazandım hem de kendime olan özgüvenimi kazandım. Tek hedefim bu sporun Türkiye'de engelliler arasında yayılmasını sağlamak ve gönüllü tanıtımını yapmak. Belki bu spora olan borcumu böyle öderim. Tabi burada bugüne kadar benden desteklerini hiç esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediyesine de çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

17.04.2013 - Sabah