*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Hayatımızdaki Engelleri Birlikte Aşıyoruz Resim Yarışması  (Okunma sayısı 1235 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelliler Müdürlüğü (İSEM), İstanbul’un İlçelerinde gerçekleştirmiş olduğu resim yarışmaları ve sergilerine hız kesmeden devam ediyor.

İSEM yeni nesilde engellilik bilincinin oluşabilmesi amacıyla gerçekleştirdiği resim yarışması ve sergiler maratonunu Sancaktepe ilçesi ile sürdürdü. Sancaktepe Kaymakamlığı, Sancaktepe Belediyesi ve İSEM iş birliği ile gerçekleştirilen “Hayatımızdaki Engelleri Birlikte Aşıyoruz”, resim yarışması ödül töreni ve sergi açılışı Samandıra Kültür Merkezinde yapıldı.

Hayatımızdaki Engelleri Birlikte Aşıyoruz temalı resim yarışmasının ödül törenine,  Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürü Bekir Köksal katıldı.

Halkın büyük ilgi gösterdiği, Hayatımızdaki Engelleri Birlikte Kaldırıyoruz resim sergisi ve ödül töreni kurdele kesme töreni ile başladı. Sergi açılışını, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İSEM Müdürü Bekir Köksal birlikte kurdele keserek yaptı.

Hayatımızdaki Engelleri Birlikte Aşıyoruz Resim Yarışması’nın ödül töreni İSEM Sultan’s of the Sultanbeyli Grubunun müzik dinletisiyle başladı. Ödül töreninde konuşan Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Gerçek engelin bilmemek olduğunu ifade ederek, zorlukların güzellikleri ortaya çıkardığını söyledi. Geçmişe nazaran yolların, kaldırımların, alt ve üst geçit gibi kamu erişimini sağlayan noktaların daha erişilebilir olduğunu belirtti.

Hayatın Her Alanında Mücadele Var.

Ödül Töreninde Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de bir konuşma gerçekleştirerek hayatın her alanında mücadele olduğunu vurguladı. 2009 yılında Sancaktepe Engelliler Merkezi’ni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile beraber hizmete soktuklarını ifade eden Erdem, günümüzde Sancaktepe  Engelliler Merkezi’nin İstanbul’un önde gelen engelliler merkezlerinden biri olduğunu hatırlattı. Sergide gösterime sunulan eserleri çok beğendiğini dile getiren Erdem, engellilik konusunda öğrencilerin resimlerle ortaya koyduğu duyarlılık vesilesiyle öğrencileri tebrik etti.  Burada şekilsel olarak birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon ödüllerini veriyoruz, diyen Erdem; sergide sergilenen her eser bana göre birincidir, vurgulamasını yaptı.

İBB Engelliler Müdürü Bekir Köksal ise, engellilik konusunda mevzuatın büyük oranda tamamlandığını bildirdi.  Asıl sıkıntının uygulama konusunda yaşandığını ifade eden Köksal; İSEM’in mevzuat konusunda alanında uzman iki avukat aracılığıyla engelli ve ailelerine danışmanlık hizmeti verdiğini bildirdi.  Engellilik konusunda toplumumuzda henüz tam anlamıyla bir duyarlılık oluşmadığını ifade eden Köksal; “Sosyal farkındalığın artması ve yeni neslin engellilik konusunda daha bilinçli hale gelmesi amacıyla, İstanbul genelinde tüm ilçelerde eğitim alan ilk ve orta öğretim öğrencilerine bu tür yarışmalarla bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz”, dedi.

Hayatımızdaki Engelleri Birlikte Aşıyoruz, ödül töreninde Küçük Ülkü İlköğretim Okulu Öğrencisi Kübra Arslan’a birincilik ödülünü Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan takdim etti. Yarışmada ikincilik ödülünü Nermin Ahmet Hasoğlu İlk Öğretim Okulu öğrencisi Ayşe Semanur Arzı,  Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in elinden aldı. Yarışmanın üçüncülük ödülünü ise İSEM Müdürü Bekir Köksal, Ayşe Çarmıklı İlk Öğretim Okulu Öğrencisi Kübra Arslan’a sundu. Ödül töreninde ayrıca İSEM Merkezlerinde eğitim alan engelli öğrenciler Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe Kaymakamlığı logolarının özel olarak işlendiği resim eserlerini Feyzullah Özcan ve İsmail Erdem’e takdim etti.

05.03.2013 - Yaşadıkça