Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Kursu Tamamlayan Engellilere 70 Bin TL’ye Kadar Kredi
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Kursu Tamamlayan Engellilere 70 Bin TL’ye Kadar Kredi (Okunma sayısı 1497 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Kursu Tamamlayan Engellilere 70 Bin TL’ye Kadar Kredi
«
:
Mart 28, 2013, 03:32:14 ÖS »
Bursa Valiliği tarafından düzenlenen engelli girişimcilik kursunu tamamlayan engelli kursiyerlere KOSGEB’den 30 binden 70 bin TL’ye kadar faizsiz kredi verilecek.
Bursa Valiliği öncülüğünde Türkiye’de ilk defa engellilere yönelik özel düzenlenen eğitim tamamlandı. 18 Ocak 2013 tarihinde Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde (AKKM) başlayıp 70 saat 12 gün süren eğitimde engellilere girişimcilik, pazarlama, insan kaynakları, yönetim planlama, finans konularında eğitimler verildi. Eğitimini başarıyla tamamlanan 26 kursiyer törenle sertifikalarını aldı.
Muradiye Özürlüler Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Şahabettin Harput, engellilere acımaktan ziyade imkan sağlamak gerektiğine dikkat çekerek, “Bugüne kadar hep engelli vatandaşlarımıza merhamet ederek, acıyarak idare etmeye çalıştık. Aslında anayasamızda engelliler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar özel olarak ayrımcılık için belirlenen sınıflardır. Toplumda engelli olduğu için sıkıntı çeken yığınla insanımız var. Yardım almak biz insanları ezer. Önemli olan insanın kendi ayakları üzerinde durup, bir meslek sahibi olmasıdır. Girişimcilik eğitimi ile müteşebbis olarak iş kurup üretim yapıp istihdam sağlamasıdır.” dedi.
Bu zamana kadar meslek kursları açtıklarını anlatan Vali Harput, “Buradan belge alan insanların iş bulmasına yardımcı oluyorduk. Şimdi ise girişimci olsunlar diye eğitim verdik.” şeklinde konuştu.
“İŞ KURMAK İSTEYEN ÖZÜRLÜLERE 70 BİN TL’YE KADAR KREDİ”
Vali Yardımcısı Mustafa Güney’in sorumluluğunda yürütülen proje ile sertifika alıp iş kurmak isteyen engelli girişimciler hazırladıkları projelerine KOSGEB tarafından 30 bin TL hibe 70 bin TL arasında sıfır faizli kredi verilecek.
Bu arada eğitime Bandırma’dan katılıp sertifikasını alan görme engelli Bulut Soner’in ise kendi kafeteryasını açtığı belirtildi.
22.03.2013 - Cihan
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız