*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yemeklerde Görme Engellilerin de Tuzu Olacak  (Okunma sayısı 1324 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Yemeklerde Görme Engellilerin de Tuzu Olacak
« : Mart 28, 2013, 03:30:19 ÖS »

Eskişehir'de, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) Eskişehir Şubesi işbirliğiyle düzenlen ''Aşçı Yardımcılığı'' kursunu başarıyla tamamlayan 5 görme engelli, sertifikalarını aldı.

GÖRSEM Genel Başkanı Remzi Korkut, Derneğin Eskişehir Şubesi'nde düzenlenen törenindeki konuşmasında, engelli bireylerin istihdamında artışlar olduğunu bildirdi. Engellilerin istihdamlarından dernek olarak büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Korkut, şöyle konuştu: ''İstihdama kazandırılabilmesi için engellilerin bir konuda eğitim alması ve o işte yetkin olması gerekiyor. GÖRSEM, İŞKUR işbirliğiyle, Eskişehir'deki engelli bireyleri eğitimlerle istihdama kazandırmak ve kendi işlerini yapabilen insanlar yetiştirmek amacıyla değişik dallarda ve branşlarda kurslar açıyoruz. Engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata kazandırılabilmesi için mutlaka bir meslek sahibi olması gerekir. Amacımız engelli bireylerin istihdamından çok kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma gelmeleridir. Düzenlediğimiz kurslar da bu amaca hizmet etmiş oluyor.'' İŞKUR İl Müdürü Hasan Yoldaş ise ''Aşçı Yardımcılığı'' kursunun 6 aylık eğitim sürecinde, engelli bireylerin günde 8 saat eğitim aldıklarını ifade etti.  İŞKUR olarak gerçekleştirdikleri eğitimlerle engellilerin günlük hayatlarını devam ettirebilecek ve sosyal hayatta aktif olarak rol alabilecek çalışmalar yapıldığına dikkati çeken Yoldaş, benzer projelerin uygulanmaya devam edeceğini kaydetti. Konuşmaların ardından, 5 görme engelli kursiyer belgelerini, Korkut ve Yoldaş'ın elinden aldı. Görme engellilere, kursta teorik bilgi, vitamin ve mineraller, temizlik şartları konusunda eğitimlerin yanı sıra çorba, garnitür, ana yemek, tatlı ve hamur işi gibi birçok yemeğin yapımının öğretildiği belirtildi.

21.03.2013 - AA