*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Firefox başarabilecek mi?  (Okunma sayısı 1184 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Firefox başarabilecek mi?
« : Şubat 28, 2013, 12:52:24 ÖS »


Mozilla: Firefox OS'un şansı yüksek.

Firefox işletim sisteminin, Android ve iOS'a rağmen başarılı olma şansı var mı? İşte cevap!

Mozilla CEO'su Gary Kovacs, önümüzdeki senelerde Firefox OS için büyük bir şans olduğunu düşünüyor.
 
İspanya'da devam eden MWC'de binlerce kişiye konuşan Kovacs, Apple ve Google'ın akıllı cep pazarında liderliğini sürdürdüğünü, ancak tüm piyasayı elinde tutamayacağını düşünüyor. Önümüzdeki 5 sene içinde internete katılacak 2 milyar kişiyi gözüne kestiren Kovacs, tüm piyasanın ihtiyaçlarının sadece 3-4 şirket tarafından karşılanamayacağını söylüyor.
 
Firefox OS, web tabanlı bir işletim sistemi olduğundan bazı uygulamaların tekrardan yazılmasına/port edilmesine ihtiyaç duymayacak. Ancak bazı dinamik web sayfaları, mobil web tarayıcılarında iyi çalışmıyor ve bu konuda geliştirmeler yapılması gerekiyor.
 
Web tabanlı Firefox OS, şu an LG Electronics, Huawei, ZTE, Alcatel, Geeksphone'un desteğini almış durumda. Sony'nin de bu listeye eklenmiş olması muhtemel. Firefox OS ile çalışan ilk cepler, yılın ikinci çeyreğinde "gelişmekte olan piyasalarda" ortaya çıkacak.

CHIP Online