Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Görme Engelliler Gönül Gözüyle Kilim Dokuyor
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Görme Engelliler Gönül Gözüyle Kilim Dokuyor (Okunma sayısı 1378 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Görme Engelliler Gönül Gözüyle Kilim Dokuyor
«
:
Şubat 25, 2013, 04:02:51 ÖS »
Eskişehir'deki Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nde (GÖRSEM) düzenlenen kilim dokuma kursuna katılan engellilerin tezgahlarda dokuduğu kilimler dikkat çekiyor.
İşkur'un desteği ile görme engellilere yönelik olarak GÖRSEM'de açılan 4 ay süreli kilim dokuma kursuna 16-55 yaşlarındaki 10 kursiyer katıldı. Usta öğretici Nigar Cengiz, görme engelli kursiyerlere tezgahlarda değişik motiflerle kilim dokumasını öğretiyor. Kursiyerlerin elleriyle hissederek kilim dokuduklarını belirten usta öğretici Nigar Cengiz, eğitim sonunda kursiyerlere sertifika verileceğini söyledi.
Kursiyerlerin oldukça azimli olduklarını anlatan Cengiz, "Haftada 4 gün kurs veriyoruz. Kilim dokuma kursuna katılan görme engelli kursiyerlerimize önce ipleri tanıtıyoruz. Kursiyerlerimiz elleriyle dokunduğu ipleri tanıyor. Daha sonra onlara tezgaha ip atmasını öğretiyoruz. Dokunma algılarını kullanarak kilim dokumacılığını kısa sürede öğreniyorlar. Engelli insanlar bu kurslar sayesinde sosyal yaşamın içerisine de girmiş oluyor. Bir anlamda, verdiğimiz kurslarla onlara uğraş terapisi de yapmış oluyoruz" dedi.
17.02.2013 - DHA
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Görme Engelliler Gönül Gözüyle Kilim Dokuyor