Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Görme Engelliler "Notalarıma Dokunuyorum" Projesi ile Müzikle Buluşacak
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Görme Engelliler "Notalarıma Dokunuyorum" Projesi ile Müzikle Buluşacak (Okunma sayısı 1694 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Görme Engelliler "Notalarıma Dokunuyorum" Projesi ile Müzikle Buluşacak
«
:
Şubat 12, 2013, 02:46:14 ÖS »
Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK), görmeyen gözlere ışık olmaya devam ediyor. TÜRGÖK'ün, ülkemizde müzik eğitimi görmek isteyen görme özürlüler için oluşturduğu yeni projesi "Notalarıma Dokunuyorum" bu alanda oluşan boşluğu doldurmayı hedefliyor.
İzmir Musevi Cemaati Vakfı'nın desteğiyle hayat bulacak proje sayesinde güzel sanatlar liselerinin müzik bölümünde, konservatuvarlarda, müzik eğitimi veren üniversitelerde eğitim gören görme özürlü gençlerin kabartma baskılı notayla bu alandaki eksikliği giderilmiş olacak.
TÜRGÖK Başkanı Tülay Yazgan, "ABD'de geliştirilen ve görme engelliler için kabartma nota teknolojisini oluşturan sistemi ülkemize getirmek istedik, İzmir Musevi Cemaati Vakfı'nın desteği ile başlayan proje sayesinde müzik eğitimi alan ya da ilgilenen görme engelliler artık notalara dokunabilecek" dedi.
İzmir Musevi Cemaati Vakfı adına konuşan Sara Pardo da, "İnsanlık için çalışan her kişi ve her kurum bizim için kutsal.
Tülay Yazgan ve gönüllü ekibinin çalışmalarını gurur ve hayranlıkla izliyoruz. Bizim de bu çorbada katkımız olsun istedik" diye konuştu.
09.02.2013 - DHA
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız