*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Muharrem Dayanç’ın Hedefi Engellileri Müzikle Buluşturmak  (Okunma sayısı 781 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

Engelli ailelerinin, kendisine başvurarak çocuklarına müzik eğitimi aldırmak istediklerini anlatan Dayanç, "Engelli çocuklarımıza özel bir müzik okulu yok, gerekli çalışmalarla bu okulu açmak istiyorum" dedi...

Sosyal yaşamlarında pek çok sorunla baş başa bırakılan engelli vatandaşlar, artık görülmek istiyor.

Yaklaşık 200 bin engellinin yaşadığı, üstelik Türkiye'nin en büyük üçüncü kenti olmasına rağmen hala engellilere yönelik müzik okulu bulunmayan İzmir'de fark edilmek isteyen engelliler, müzik kurslarına başvurarak topluma uyum sağlamaya çalışıyor.

"Hiç kimse suçlu doğmaz" etkinliği ile ıslahevindeki çocuklara, "Sanat engel tanımaz" projesiyle de engelli çocuklara ışık olan CHP Balçova meclis üyesi Muharrem Dayanç, sahibi olduğu Dayanç Müzik Kursuna çok sayıda engelli ailesinin ve derneğin başvuruda bulunduğunu belirterek, engellilerin kendilerine özel, her özür grubuna hitap edebilecek bir müzik okulu istediklerini aktardı. Engelliler için çalışmak istediğini anlatan Dayanç, "Okul için görüşmelere başladım. Öncelikle bir yere ihtiyacımız var, engellilerin eğitim alabileceği kurumların, ulaşımı kolay, fiziki koşulları hazırlanmış olmalı. Her engel grubuna hitap edebilmeli.

Öğretmen ihtiyacımızı ise Dayanç Müzik Kursu'nun hocaları ve Ege Üniversitesi Konservatuar Bölümü mezunları ile karşılayabiliriz. Bu okul, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir yer olacak ve İzmir'e yakışacağını düşünüyorum." dedi.

Çalışmalarında kendisine destek olunmasını isteyen Dayanç, şöyle konuştu: "Konser etkinliğimizde çocukların bütün ihtiyaçlarını ben karşıladım. Birisi de çıkıp şunu da ben karşılayayım demedi.

Etkinlik bittikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Ferhan Şirvan benimle görüşerek, Büyükşehir'in 'Engelsiz İzmir' projesi kapsamında bizim eğittiğimiz çocukları değerlendirmek istediğini söyledi.

Türkiye'de engelli korosu çok az, İzmir'de ise yok; ben bunu kendilerine ilettim. Bu kentte engelli korosu oluşturmak istiyorum ama desteğe ihtiyacımız var"

"Zor ama faydalı"

Engelli çocuklara müzik eğitimi vermenin onları hayata daha çok bağladığına da değinen Dayanç, "Bu çocuklara eğitim vermek zor ama onlar için çok faydalı. Çocukları konsere hazırladığımız zaman onlarda bir heyecan vardı, eğitim verdiğimiz engelli kardeşlerimizden biri gitarıyla uyuduğunu söylemişti, gerçekten çok etkilenmiştim.

İzmir'de 200 bine yakın engelli var. Bize destek olacak belediye, kişi ve kurumları işbirliği için bekliyorum." dedi.

Sırada lösemili çocuklar var

"Hiç kimse suçlu doğmaz" ,"Sanat engel tanımaz" etkinliklerinden sonra önümüzdeki sezonun etkinliğinin Lösemili çocuklar ve yuvadan alınacak çocuklarla yapılacağını anlatan Dayanç, "Bu etkinliklerde hiçbir beklentim yok, ticari kaygım yok. Elini taşın altına koyacak gönüllülere ihtiyaç var" dedi.

08.02.2013 - Ege Telgraf