*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Neşe Uçar Engellilere Binicilik Eğitimi Verecek  (Okunma sayısı 1547 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Neşe Uçar Engellilere Binicilik Eğitimi Verecek
« : Ocak 19, 2013, 05:58:08 ÖÖ »


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Uşak ziyaretinde, çirit hakkında bilgi veren ve zihinsel engelli bir çocukla at binen Neşe Uçar, bir yıldır Uşak Belediyesi Atlı Spor Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde zihinsel ve bedensel engelli çocuklara eğitim veriyor.
 
Binicilik ailesinden geliyor
 
Gül'ün Uşak ziyareti sonrası twitter hesabından paylaştığı izlenimlerinde "Atın üstündeki uzman kızımız, küçük çocuğu atla gezdirerek tedavi programını uyguluyor. Seansın sonunda çocuk mutluluktan uçuyordu" değerlendirmesi Neşe Uçar'ı mutlu etti.
 
At ve binicilik aşkının küçük yaşlarda ailesinden geldiğini belirten Uçar, "Üniversitede At Antrenörlüğü bölümünü seçtim. Okulu bitirince bir süre at antrenörü olarak İstanbul ve Sapanca'da çalıştım. Uşak Belediyesi Atlı Spor Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kurulunca da bir yıl önce Uşak'a gelerek burada çalışmaya başladım. Şu anda zihinsel engelli çocukların terapisi için eğitim alıyorum. En büyük hayalim zihinsel ve bedensel engelli çocuklardan oluşan bir binicilik ekibi kurmak" diye konuştu.
 
19.01.2013 - DHA