Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Süleyman Demirel Üniversitesi “Bez Bebek Geri Geliyor” Projesinde Mutlu Son
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Süleyman Demirel Üniversitesi “Bez Bebek Geri Geliyor” Projesinde Mutlu Son (Okunma sayısı 1475 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Süleyman Demirel Üniversitesi “Bez Bebek Geri Geliyor” Projesinde Mutlu Son
«
:
Ocak 14, 2013, 05:49:43 ÖS »
Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ENMER) tarafından yürütülen ve T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen “Bez Bebek Geri Geliyor” adlı ekolojik oyuncak projesi büyük bir başarı ile sona erdi.
Öncelikle ekolojik oyuncak atölyeleri için Isparta Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Isparta Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi ile Isparta İlkokulu, Ortaokulu ve Mesleki Eğitim Merkezi olmak üzere ikisi özel eğitim üç okulda ekolojik oyuncak atölyeleri kurularak engelli-engelsiz çocuklarımızın mesleki ve psiko-motor becerilerinin gelişmesine katkıda bulunuldu. Bu bağlamda; engelli ve engelsiz çocuklarımızın, idareci ve öğretmenlerinin gözetiminde bez bebek yaparak bir şeyler üretebilmenin oluşturduğu mutluluklarına ortak olundu.
Öte yandan bu proje sayesinde katılımcı ve gönüllü gençlerle birlikte Isparta’da bulunan bütün engelli okulları, rehabilitasyon merkezleri, Huzurevi, atölyeler, Müze, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ziyaret edildi. Ayrıca Süleyman Demirel Üniversitesi Engelli Kulüp yöneticileri ve engellilere hizmet veren sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelindi. Ziyaretlerde ve toplantılarda ekolojik oyuncak projesi hakkında bilgiler verilerek Isparta’da bulunan engellilerin sorunları ve çözüm önerileri üzerine paylaşımlarda bulunuldu.
Merkez Müdürü ve Proje Yasal Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel atölye merkezlerinde ve yaptığı ziyaretlerdeki konuşmasında; ekolojik oyuncak projesinin, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından hibe projesi kapsamında olduğunu, Türkiye'de ekonomik sebeplerden dolayı yoğun ilgi gören Uzakdoğu kaynaklı oyuncakların kullanımına, oyuncaklardaki kanserojen maddeli içeriklere ve ekolojik oyuncak sektörüne dikkat çekmek istediklerini, şiddet içeren oyuncakların çocuklarda psikolojik sorunlara yol açtığını ve merkez olarak bu konuda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini, kansorejen maddeli ve yurtdışından ithal edilen bebekler yerine, yerli ve sağlığa uygun bebeklerin çocuklarımızla tanıştırılmasının gerekli olduğunu vurguladı. Ayrıca projeye dahil olarak emek ve katkı veren engelli – engelsiz tüm öğrencilerin moral ve motivasyonlarının arttırılmasını ve gençler arasında hoşgörü ve dayanışma ortamının sağlanmasını teşvik etmeyi amaçladıklarını belirtti.
Diğer taraftan ekolojik oyuncak atölyelerinde üretilen oyuncaklar şehir merkezindeki ENMER Sergi Salonunda görücüye çıkarak büyük bir beğeni topladı. Sergi açılışına katılan görme engelli eski Milletvekili Sayın Lokman AYVA, Vali Yardımcısı Dr. Kadri CANAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin AKYILDIZ başta olmak üzere dekanlar, daire âmirleri, sivil toplum yöneticileri, basın mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Aynı zamanda proje gönüllüleri stantta broşürler dağıttılar. Broşürlerde proje hakkında bilgiler ve ailelerin oyuncak alırken dikkat etmeleri gereken hususlar yer almaktaydı. Yine proje kapsamında Sayın Lokman AYVA “Engellilerin Sorunları ve Çözüm Yolları” konulu konferans verdi.
Ayrıca Batı Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay ENGİN’in katılımı ile projenin genel değerlendirmesi ve İŞ-KUR Müdürü Hüseyin ENGİN’in konuşmacı olduğu “Engellilerin İstihdam Sorunları ve Çözüm Yolları” konferansına Vali Yrd. Dr. Kadri CANAN ve Rektör Yrd. Prof. Dr. Hüseyin AKYILDIZ ve birçok fakültenin dekanlarının katıldığı büyük bir dinleyici kitlesi ile buluştu. Konferansın sonunda İŞ-KUR ya da başka kuruluşlar tarafından bez bebek yapımının engelli-engelsiz çocuklara bir istihdam sahası olabileceği vurgulandı.
Proje yerel, bölgesel ve ulusal medyada tanıtılarak farkındalık oluşturuldu. Bu bağlamda, TRT Antalya ve TRT 1 Radyosu “Elmanın Yarısı” programında ele alındı.
Son olarak; projenin sonlandırılması ile ilgili olarak SDÜ Konuk Evi’nde, Isparta İlkokulu, Ortaokulu ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Yavuz AKINCI, Isparta Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Sedat SARIM olmak üzere katılımcı, yararlanıcı ve bir kısım destekleyicilerle birlikte yemekli bir toplantı gerçekleştirildi. Yemekte projenin genel bir değerlendirilmesi yapıldı. Bu bağlamda Ulusal Ajans projesinin kazanımı olarak; bez bebekle ilgili toplumda farkındalık oluşturulduğu, ENMER’in tanıtımının yapıldığı ve bez bebeğin engelli-engelsiz çocuklara bir istihdam sahası olabileceği vurgulandı. Merkez Müdürü ve Proje Yasal Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel; yeni yılın hayırlara vesile olmasını dileyerek, projenin başarılı olması için başta SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İBİCİOĞLU olmak üzere Üniversite personeline, atölyelerdeki idareci, öğretmen ve öğrencilere, mesai arkadaşlarına, katılımcı ve yararlanıcılara, kısaca emeği geçen herkese teşekkür etti.
Haber: Yrd. Doç. Dr. Yusuf AÇIKEL | Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Arş. ve Uyg. Merkezi (ENMER) Müdürü ve Engelsiz SDÜ Birim Koordinatörü
14.01.13 - Yaşadıkça
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız