*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yürüme Engelli Nehir'e Üniversite Desteği  (Okunma sayısı 879 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Yürüme Engelli Nehir'e Üniversite Desteği
« : Ocak 14, 2013, 05:46:23 ÖS »

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) öğrencisi 23 yaşındaki Nehir Arslan, yürüme engelli olduğu için ilk başlarda gidemediği okuluna, üniversite yönetiminin tahsis ettiği özel servisle gidip gelmeye başladı. Arslan, azmi ve düzenli çalışmasıyla bölüm birinciliğini elde etti.

2011 yılında GOÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü'nü kazanan Nehir Arslan, yürüme engeli dolayısıyla okula başlayamadı.

Bu durumu öğrenen Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin 2011-2012, öğretim yılı başında Arslan'ın okula gidip gelmesi için bir araç tahsis etti. Özel servisle her sabah kent merkezindeki evinden annesi Nurşen ile alınan Nehir Arslan dersleri bitince aynı araçla evine bırakılıyor. Nehir derslerde gösterdiği başarı ve aldığı notlarla, okuduğu bölümün birincisi oldu.

Nehir Arslan, okulda arkadaşlarının ve akademik kadronun kendisine çok yardımcı olduğunu belirterek, "Derslerimin ortalaması iyi. Derslerime günlük çalışmam sonucu bölüm birincisi oldum. Üniversiteyi kazandığım ilk yıl üniversitemizin binasının alt yapısı tamamlanmamıştı. Bir de maddi sıkıntılarım vardı. O yüzden ilk yıl okula gelemedim. Eksiklikler giderilince ben de okula başladım. Bana bu imkanı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Anne Nurşen Arslan ise, eşiyle akraba olduklarını dile getirerek, üç çocuğundan sadece Nehir'in engelli olduğunu bildirdi.

-"Bizim için en büyük sorun ulaşımdı"-

Oğluyla 2 yıldır Tokat'ta yaşadıklarını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Çocuğum üniversite sınavlarına 3 kez girdi. Bunlarda yaşadığı sıkıntı ve stresten dolayı rahatsızlandı. Dördüncü kez sınava deneme için girdi ve bu bölümü kazandı. Üniversite sınavını kazandığımız gün bizim en mutlu günümüzdü. Havalara uçmuştuk. Ekonomik sıkıntılar ve binanın alt yapısının tamamlanmaması üzerine bir yıl kaydımızı dondurduk. Ertesi yıl okul başlayacağı zaman biz 'nasıl okula gidip geleceğiz' diye düşündük. Nehir bana sürekli 'anne okulu ara, nasıl olacak-' diyordu. Üniversitemizi aradım. Üniversite yönetimimiz, bizi 'nasıl yardımcı olabiliriz' diye aradılar. Üniversitemiz bize bir araç tahsis etti. Araçla bizi günlük ve düzenli olarak evimizden alıp okula getirip götürüyorlar. Rektörümüze, bütün hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim için en büyük sorun ulaşımdı. Otobüslerimiz engellilere uygun değil."

-Oğlunu kantinde bekliyor-

Anne Arslan, çocuğunun bölüm birincisi olmasından ötürü çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Okuldan eve geldiğimizde Nehir bir süre uyuyor. Daha sonra arkadaşlarından aldığı notlarla geç saatlere kadar ders çalışır. Arkadaşları Nehir'e çok yardımcı oluyorlar. Arkadaşları okula gidip gelmemizde bize çok yardımcı oluyor. Sabah oğlumla okula geliyorum. Fakültenin kantininde oturuyorum. Oğlumun ihtiyaçları varsa onları gideriyorum. Kantinde oğlumun derslerinin bitmesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Önen ise, Nehir'in başarısından mutluluk duyduğunu belirterek, "Nehir'in okumak için gösterdiği çaba bizi teşvik etti. Engelsiz bir üniversite olmak için var gücümüzle çalışmaya başladık. Nehir sadece başarısı ile değil arkadaşları ve öğretmenleri ile kurduğu ilişkilerle de bize bu süreçte destek oldu" şeklinde konuştu.

14.01.2013 - AA