Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
İzmit Belediyesi Engellilere Değer Veriyor
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: İzmit Belediyesi Engellilere Değer Veriyor (Okunma sayısı 1245 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
İzmit Belediyesi Engellilere Değer Veriyor
«
:
Ocak 13, 2013, 09:21:27 ÖÖ »
Engellilerin sosyal hayata katılımlarını arttırmak, kendilerine olan güvenini artırmaları, topluma daha kolay uyum sağlamaları, sosyalleşmeleri ve meslek edinmeleri amacıyla, açılan mis sabun kursuna engelliler ebeveynleri ile birlikte katılıyorlar. Kursun bitiminde ortaya çıkarılan eserlerin sergilenerek satışa sunulacağı açıklandı.
Engellilerin kendi imkanları dahilinde üretime katılmalarıyla sorunlarını çok daha kolay çözebilecekleri gerçeğinden yola çıkarak düzenlenen mis sabun kursu, İzmit Sanat Galerisinde ve özel eğitmen eşliğinde ücretsiz olarak düzenleniyor. Uzmanlar, uğraşı adı verilen bu tarz atölye çalışmalarının aynı zamanda rehabilitasyon olarak değerlendirildiğini, tedavi sürecinde ciddi yararları olduğunu belirtiyorlar.
Yaşları 16-25 arasında değişen 15 zihinsel engelli genç ve 10 annenin birlikte katıldığı kursta veliler, yapılan çalışmalardan ve eğitimden çok memnun olduklarını, ayrıca çocukları ile birlikte aktivite gerçekleştirmenin kendileri için de keyif verici olduğunu söylediler.
Engellilerle çalışma konusunda bir çok deneyini bulunan Uzman Mis Sabun Kursu Eğitmeni Zuhal Güzel Ahçı, engellilere yönelik sanat ve meslek eğitimi, engel ve özelliklerine uygun bir ortamda, eğitim görmek istedikleri alanda verimli bir eğitim vermek şeklinde gerçekleştirildiğinde, bu tür çalışmaların engelli kişilerin toplumla entegrasyonunu sağlamak açısından önemli olduğunu vurgulayarak, aynı zamanda rehabilitasyon amacına hizmet eden bu tarz çalışmalarla kişinin kendine güveninin arttığını, sosyalleştiğini, iletişime açık hale geldiğini söyledi.
İzmit Belediyesi yetkilileri Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın bu tür kurslara ayrı bir önem verdiğini belirterek, engelli vatandaşlardan gelecek talepler doğrultusunda bu tarz kursların çeşitlendirilerek devam edeceğini kaydettiler.
13.01.13 – İHA
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
İzmit Belediyesi Engellilere Değer Veriyor