*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İnegöl’de Özel Eğitim Anasınıfı Açılacak  (Okunma sayısı 1258 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
İnegöl’de Özel Eğitim Anasınıfı Açılacak
« : Aralık 30, 2012, 07:58:16 ÖÖ »

Nene Hatun Kız Meslek Lisesinin bahçesinde inşa edilerek 2012-2013 eğitim öğretim yılında hizmete açılan Nene Hatun 1. Kademe Özel Eğitim Uygulama Merkezinde, İnegöl'de bir ilk olan Özel Eğitim Anasınıfının hizmete açılacağı bildirildi.

Hastane mezarlığının yanındaki Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi binası bünyesinde geçtiğimiz yıla kadar hizmet eden ve 4+4+4 yeni eğitim sisteminin devreye girmesi ile beraber 2012-2013 eğitim yılında, Nene Hatun Kız Meslek Lisesinin bahçesinde yapılan binada hizmete devam eden Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Merkezi 42 öğrenci ile hizmet veriyor.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Müslüm Karataş, önümüzdeki yıl okul bünyesinde bir de Özel Eğitim Anasınıfı açacaklarını bildirdi.

Okulun daha önce Özel Eğitim ve İş Merkezi bünyesinde faaliyet gösterdiğini hatırlatan Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Müslüm Karataş, "4+4+4 yeni eğitim sisteminin ardından, Nene Hatun Kız Meslek Lisesi bahçesinde yapılan bina da Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1. Kademe olarak hizmete devam etmektedir. 1. Kademe yani, 6-12 yaş arasında çocuklarımızı eğitmekteyiz. Binamız 5 derslikten oluşmaktadır. Okulumuzda yemekhane ve oyun odamız da mevcuttur. Çocuklarımıza öz bakım becerisi dediğimiz yemek yeme, çatal-kaşık kullanma gibi beceriler kazandırıyoruz. Öğrencilerimizin ulaşımı servis araçları ile sağlanmaktadır. Birinci sınıftan 4'ncü sınıfa kadar olan engelli çocukların eğitimi yapılmaktadır. Bu yıl birinci sınıfa 12 öğrenci kaydedildi. Toplam öğrenci sayımız 42'dir" dedi.

ÖZEL EĞİTİM ANASINIFI AÇILACAK

2013-2014 eğitim öğretim yılında okula bir Özel Eğitim Anasınıfı kazandıracaklarını müjdeleyen Karataş, "Bu anasınıfı İnegöl için bir ilk. İhtiyaçları karşılama açısından önemli bir gelişmedir. Özel eğitimde erken eğitim esastır. Çocuklarımızın erken yaşta eğitime başlamaları ve kazanımlarının artırılması yönünde olumlu kazanımlar sağlayacağını düşünüyoruz. Okulumuzun tüm sınıflarında bilgisayar ve projeksiyon cihazı bulunmaktadır. Görsel, dokunsal, işitsel alanlarda eğitim olanakları grup ve bireysel olarak sağlanmaktadır. Önümüzdeki yıl hizmete açmayı planladığımız özel eğitim anasınıfına 36-72 ay aralığında olan engelli çocuklarımızı alacağız. İlk etapta 8 öğrenci kaydetmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

26.12.2012 - Yıldırım