*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sultangazi’de Engelsiz Eğitim Merkezi’ne Başvurular Başladı  (Okunma sayısı 1227 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

Sultangazi Belediyesi’nin engellileri sosyal ve ekonomik hayata kazandırmak amacıyla hazırladığı “Engelsiz Eğitim Merkezi”ne başvurular başladı. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın mali destek sunduğu proje ile 810 engelliye; psikolojik danışmanlık hizmeti, temel eğitimler başta olmak üzere meslek edindirme ve sanatsal eğitimler verilecek.

Sultangazi Belediyesi, genç ve çocuk engellileri sosyal ve ekonomik hayata kazandırmak amacıyla hazırladığı “Engelsiz Eğitim Merkezi” projesini hayata geçiriyor. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın “Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı” kapsamında mali destek almaya hak kazanan proje için başvurular başladı.

Engelsiz Eğitim Merkezi’nde engelli ve ailelerine psikolojik danışmanlık hizmetinin yanı sıra çeşitli konularda da eğitimler verilecek. Proje kapsamında sunulacak temel, meslek ve sanat eğitimlerle çocuk ve genç engellilerin daha donanımlı hale gelerek istihdam edilebilecek düzeye ulaşmalarına imkân tanınacak.

ENGELLİLER MESLEK SAHİBİ OLACAK

Engelli çocuk ve gençlerin sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması amaçlanan proje ile 810 çocuk ve genç engelli bireylere eğitim verilmesi planlanıyor.

Ortopedik, konuşma, işitme, görme, zihinsel ve diğer engelli gruplarının başvuruları Sultangazi Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü proje ekibinin oluşturacağı komisyon tarafından değerlendirilecek.

Projenin ortaklarından Medipol Üniversitesi ile iştirakçiler İstanbul İl Özel İdaresi ve Sultangazi Halk Eğitim Merkezi projenin hazırlık aşamasından sunumuna kadar tüm süreçlerde katkı sunuyor.

Temel, Mesleki ve Sanatsal eğitimler olarak üç başlık halinde belirlenen proje; temel bilgisayar okuryazarlığı, yabancı dil, işaret dili, bilgisayar işletmenliği, çağrı merkezi operatörlüğü, bilgisayar destekli muhasebe, santralist, kadın giysileri kalıp hazırlama, kuaförlük, resim guaj boya tekniği, bağlama, tiyatro eğitimlerinden oluşuyor.

Donanımlı ve uzman bir eğitim kadrosuyla verilecek eğitimler sonunda başarılı olan katılımcılara sertifikaları verilecek.

Proje Hakkında Bilgi ve Destek İçin : 0(212) 459 36 43

23.12.2012 - Dokuz Sütun