Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Ulaşılabilirlik Destek Projesi Kapsamındaki Ulaşılabilirlik Eğitimleri Başladı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Ulaşılabilirlik Destek Projesi Kapsamındaki Ulaşılabilirlik Eğitimleri Başladı (Okunma sayısı 1188 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Ulaşılabilirlik Destek Projesi Kapsamındaki Ulaşılabilirlik Eğitimleri Başladı
«
:
Aralık 30, 2012, 07:45:19 ÖÖ »
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit olarak katılabilmeleri, ulaşılabilirliğin hayata geçirilmesi ve yapılı çevrenin engelsiz hale getirilmesi amacıyla 17-18 Aralık 2012 tarihlerinde Ankara Sürmeli Otel’de ulaşılabilirlik ve UDEP eğitimi veriliyor.
Ulaşılabilirlik Destek Projesi (UDEP); engellilerin hayatını zorlaştıran etkenlerin başında gelen fiziki çevre düzenlemelerinin, binaların ve toplu taşım araçlarının engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi amacıyla, proje yürütücüsü olarak belirlenen Bilecik, Burdur, Çankırı, Kilis, Mardin, Rize ve Van illerinde örnek ulaşılabilir mekanlar oluşturmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen bir projedir. Proje kapsamındaki yürütücü illere yönelik olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü uzman ekibi tarafından eğitimler verilmeye başlanmıştır.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin’in katılımıyla gerçekleşen 15 Kasım 2012’de Tanıtım Toplantısı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, valilikler ve proje yürütücüleri arasında imzalanan işbirliği protokolleri çerçevesinde UDEP’in yürütüleceği Bilecik, Burdur, Çankırı, Kilis, Mardin, Rize ve Van illerinde oluşturulan komisyon üyelerine yönelik olarak Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ulaşılabilirlik eğitim programlarına başlamıştır. 17-18 Aralık 2012 tarihlerinde Ankara Sürmeli Otel’de verilen eğitim programında;
- Ulaşılabilirlik Nedir?,
- Ulaşılabilirliğin Önemi,
- Özürlü ve Engelli Tanımları,
- Ulaşabilir Olmayan Uygulama Örnekleri,
- Ulaşılabilirlik Standartları,
- Ulaşılabilirlik İçin Neler Yapılmalıdır?,
- Tespit Formları Nedir ve Nasıl Kullanılmalı?
- Ve Ulaşılabilirlik Mevzuatı konularında bilgilendirme yapılacaktır.
Eğitim programında ayrıca Ulaşılabilirlik Destek Projesi (UDEP) kapsamında illerde yürütülecek faaliyetlerden; tespitlerin nasıl yapılacağı, uygulama projelerinin hazırlanması, uygulamalar ve özürlü sivil toplum kuruluşları ile yerel kullanıcıların görüşlerinin alınması konularında ayrıntılı bilgilendirmelere de yer verilecektir. Eğitim programı kapsamında illerdeki ulaşılabilirlik uygulamalarının yapılacağı pilot alanlar Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ulaşılabilirlik ekibi ile komisyon üyelerince grup çalışmaları ile belirlenecektir.
Eğitim programının ikinci gününde düzenlenecek teknik gezi ile açık alan ve binalara ilişkin ulaşılabilirlik tespitlerinin nasıl yapılacağı ve ulaşılabilirliğin sağlanmasına ilişkin alan çalışması gerçekleştirilecektir.
18.12.2012 - ozurluveyasli.gov.tr
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız