*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Vergi Dairesi Başkanlığı Personeline İşaret Dili Eğitimi Verildi  (Okunma sayısı 1176 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

Vergi Dairesi Başkanlığı, tahsilat birimlerinde görev yapan 12 personele işaret dili ve tercümanlığı eğitimi verdi. Engelli vatandaşların tahsilat işlemlerini yapmalarına yardımcı olmak adına verilen işaret dili ve tercümanlığı eğitimlerine katılan personele yönelik olarak Vergi Dairesi Başkanlığı’nda sertifika töreni düzenlendi. Eğitimlere katılan personel belgelerini Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Murat Konan’dan aldı.

TALEP PERSONELİMİZDEN GELDİ

Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, verilen eğitim ile ilgili olarak yaptığı konuşmasında, “Vergi Daireleri aslında mükellef odaklı çalışıyor ama şunu da söylemek gerekir. Biz bir vergi dairesi değiliz aynı zamanda bir tahsil dairesiyiz. Bunun anlamı da şu an 6 buçuk milyon mükellefe değil nüfusu da dikkate aldığımız zaman 75 milyona da hitap eden bir idari birimiz. Bu anlamda bu 75 milyon içersinde çok değişik niteliklere ait insanlarımızda var. Bunların içinde engelli vatandaşlarımız da var. Bu engelli vatandaşlarımız bizim hizmet ettiğimiz kitleden bir tanesi. Bu kitleye en iyi en yararlı hizmeti verme adına da arkadaşlarımız kendilerince özverili bir şekilde çalışıyorlar. 12 arkadaşımıza bu engelli vatandaşlarımıza hizmet vermeleri için işaret dili eğitimi vermiş bulunmaktayız. Bu arkadaşlarımıza verilen eğitim, bir personelin gelerek bu talebi iletmesi ile oldu. Böyle bir işaret dili eğitimi alabilir miyiz diyerek bu talebi dile getirdi. Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Murat Konan’a bu talebi ilettim ve bu konuda işbirliği yapabileceklerini söyledi. Sonunda işaret dili eğitimi verildi. Devletin sosyal devlet olmasıyla birlikte engelli vatandaşlara da tanınmış bazı istisnai muafiyetler var. Özellikte motorlu taşıtlar ve özel tüketim vergilerinde durumlar var. Bu açıdan eğitimlere katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

BÖYLE BİR TALEP İLK OLARAK GELDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Murat Konan, Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından kendilerine yapılan talebin ilk olduğunu belirterek, “Artık milletlerin gelişmişlik düzeyi genç, yaşlı, yoksul ve kimsesiz vatandaşlarına verdikleri hizmetler ile ölçülmeye başlandı. Bizler bakım ve korumamız altında bulunan çocuklar, engellilere hizmet verdiğimiz ölçüde artık  değerlendiriyoruz, başarımız ve kıstasımız buna göre oluyor. Burada önemli olan şey, vergi tahsil edilirken normal vatandaş gelir onunla iletişime geçilir, iletişim kurmanız daha rahat ve kolaydır. Ama haklarını bilen ancak haklarından istifade etmek için gelip de kendisini ifade edemeyen vatandaşlar ile karşılaşıldığını ben sürekli olarak görev yaptığım illerde  duydum. Ama bununla ilgili böyle bir çalışma yapma talebi ilk defa Manisa Vergi Dairesi Başkanlığından geldi. Çok da mutlu ve memnun oldum. Kurumumuzda 81 ilde işaret dili ve tercümanları bulunur. Ama genelde bunları bizden mahkemeler ister. Biz de anlık olarak göreve göndeririz, orada işini bitirir sonra bize geri dönerler.  Ancak ilk defa bir kurum, bana gelen engelliyi anlamak istiyorum ne yapabilirim diye bize başvurdu. Ben çok duygulandım. Desteklemek ve işbirliği yapmak bizim görevimiz. Biz kendimizi bu şekilde görüyoruz” dedi.

KATILIM BELGELERİ VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından işaret dili ve tercümanlığı eğitimlerine katılan 12 personele katılım belgeleri Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Murat Konan tarafından verildi

29.11.2012 - Manisa Haber