*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Çocuklar Tiyatro ile Buluşturuldu  (Okunma sayısı 1419 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Engelli Çocuklar Tiyatro ile Buluşturuldu
« : Kasım 26, 2012, 04:05:03 ÖS »


Bir taraftan engellilerin kentte özgürce dolaşabilmesi için tüm yolları modernize eden, diğer taraftan engelli vatandaşları sosyal hayata dâhil edebilmek için sosyal projeler üreten İnegöl Belediyesi, tüm engelleri kaldırıp, engelli vatandaşlarımızı sosyal hayatın içine alarak, hayatı onlar için daha kolay ve huzurlu hale getirmeyi hedefliyor.
 
Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayattan maksimum derecede faydalanması için sosyal projelerde geliştiren İnegöl Belediyesi, son olarak geçtiğimiz akşam engelli çocukları tiyatro ile buluşturdu. İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen tiyatro gezisi kapsamında aileleri ile beraber yaklaşık 35 kişilik bir heyetle Bursa'ya gönderilen vatandaşlar, Bursa da yıldırım kent konseyinin engelliler için yapmış olduğu tiyatro etkinliğine katıldılar.
 
Vatandaşları bizzat kendisi Bursa'ya uğurlayan Başkan Aktaş burada yaptığı konuşmada; engelli vatandaşları sosyal hayata dâhil edebilmek için bu tür çalışmaları önemsediklerini ifade ederek, İnegöl Belediyesi olarak tüm engelleri kaldırıp engelli vatandaşlarımızı sosyal hayatın içine alarak, hayatı onlar için daha kolay ve huzurlu hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.
 
Engelli çocukların hoşça vakit geçirmelerini sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Aktaş "4 Aralık dünya engelliler gününde de inşallah ortak olarak bir organizasyon programımız var. Bu günü, gerek Zihinsel Engelliler Derneğinin, gerekse de engellilerle alakalı okulumuzla beraber hep birlikte icra edeceğiz. Bu akşam buraya gelen bu çağrımıza cevap veren ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun ailelerin gönderilmesi ile alakalı bu akşam Engelliler Okul müdürümüzde bizimle beraber oldu. Ben vatandaşlarımıza hayırlı yolculuk diliyor, inşallah hoşça bir vakit geçirmelerini temenni ediyorum" dedi.
 
Dost Bedensel Engelliler Sanat Tiyatrosu tarafından organize edilen, Ercan Kılıç'ın yazıp yönettiği "Engel bedende" isimli tiyatro oyununu Bursa Barış Manço Kültür Merkezinde izleme fırsatı bulan engelli çocuklar ve aileleri keyifli saatler geçirdiklerini belirterek İnegöl Belediyesine ve Başkan Aktaş'a teşekkür etti.
 
26.11.2012 - Haberler.com