*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Başakşehir’de Güneşi ve Gökyüzünü Görebiliyorum  (Okunma sayısı 708 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Başakşehir’de Güneşi ve Gökyüzünü Görebiliyorum
« : Kasım 25, 2012, 05:35:28 ÖS »

Sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaş odaklı hizmetlerini sürdüren Başakşehir Belediyesi, engellilere yönelik çalışmalarıyla da örnek oluyor. ‘Alo Engel Timi’, ‘Engelsiz Ulaşım’ gibi bir çok projeyi hayata geçiren Başakşehir Belediyesi, okullara, kamu kurum kuruluşlarına, kaldırımlara ve isteğe göre bina girişlerine rampalar yapıyor.

Başakşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik bu projeleri, farklı hikayelere de ev sahipliği yapıyor. Başakşehir’deki Kayaşehir Bölgesi’nde yaşayan Mehmet Erkan Tutum da bu hikayelerden yalnızca biri. Tutum, bundan yaklaşık 10 yıl önce bir trafik kazasında boynu kırıldığı ve omuriliği zedelendiği için on yıldır yürüyemiyor. 31 yaşında olan ve 10 yıldır İstanbul’da yaşayan Mehmet Erkan, Kayaşehir Bölgesi’ne henüz üç ay önce taşınmış. Bir engelli gözüyle Başakşehir’de yaşamak çok güzel diyen Mehmet Erkan, ‘’Şehrin kalabalığından uzaktayız. Güneşi ve gökyüzünü görebiliyorum. Bunlar benim için pozitif şeyler’’ diye konuştu.

‘’Kayaşehir’deki bütün binalarda engelli rampası var’’

‘’Daha önce yaşadığım binada rampa yoktu, kendim yapmak zorunda kalmıştım. Başakşehir’de Kayaşehir bölgesine taşındığımda bütün binaların girişlerinde engelli rampaları var’’ şeklinde konuşan Tutum, ‘’Binaya rampayla girdiğimiz zaman asansörle istediğimiz kata ulaşabiliyorum. Sadece engelli vatandaşlar için değil yaşlı insanlarımız içinde çok büyük bir avantaj. Bu konuda Sayın Başkanımız Mevlüt Uysal’a ve emeği bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Ben ve benim gibi engelli bireyler adına bundan sonra inşa edilecek her yapıda bunlara dikkat edilmesini istiyorum. Çünkü herkesin birer engelli adayı olduğunu unutmayalım. Engellilerle ilgili diğer bir problem de işsizlik ve istihdam. Bende İŞKUR’a başvurdum. Özürlü memur sınavına girdim. Atamaları bekliyorum’’ dedi.

‘’Herkes Elini Taşın Altına Sokmalı’’

Bundan önce yaşadığı bölgelerde kaldırımlar konusunda çok sıkıntı çektiğini dile getiren Tutum şöyle konuştu:

‘’Bu birçok bölgede hala çözülmemiş bir mesele. Yakın bir zamanda bir arkadaşımız kaldırıma çıkamadığı için çöp kamyonun altında kalarak can verdi. Bu gibi üzücü olayların artık yaşanmaması için herkesin taşın altına sokması gerektiğini düşünüyorum. Yerel yönetimler adına da çok iş düşüyor aslında. Mimari koşullar çok büyük problem. Kaldırımlar, bina girişleri, kamu kurumlarının girişlerinin rampasız oluşu büyük problem. Bu konuda atılımlar yok değil ancak yeterli bulmuyorum. Daha hızlı ve iyi koşullarda yapılması gerekir.”

Engellilerle ilgili teknolojik gelişmeler EYAF’ta

Mehmet Erkan Tutum, önümüzdeki günlerde EYAF Fuarı’na giderek, engellilerle ilgili teknolojik gelişmeleri takip etmek istediğini dile getirerek, Başakşehir Belediyesi’nin çalışmalarını değerlendirdi “Başakşehir Belediyesi Engelliler Masası engelli vatandaşlarımızın problemleriyle birebir ilgileniyorlar. Bir telefon kadar yakınlar bize. Özellikle engelli aracına ihtiyaç duyduğumuzda hemen geri dönüş yapılıyor diyerek herkese örnek oldu.”

24.11.2012 - basaksehir.bel.tr